Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Lohjalla

Caruna

Caruna vie sähköverkkoaan maan alle Lohjalla

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 10:57
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi vuonna 2015 elokuusta 2016 helmikuuhun 66 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Lohjalla. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 34 henkilöä ja sen arvo on noin 3,4 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet ja osassa kohteista ja saadaan valmiiksi vuoden 2015 aikana Sammatissa.  Loput kaivut alkavat syyskuussa Karjalohjalla ja Virkkalassa. Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Osassa kohteista on mukana yhteisrakentamisen puitteissa myös teleoperaattoreita, jotka hyödyntävät Carunan kanssa samaa kaivuojaa.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 3200 asiakasta säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

”Projektin aikana viedään maan alle noin 66 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan yli 77 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa 82 kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", Kujanperä sanoo.

”Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Kujanperä päättää.

Carunalla on Lohjan työkohteissa urakoitsijakumppaneina Eltel Networks Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja: Olli Kujanperä, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 137 9845.

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentele noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs