Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Paraisilla

Caruna

Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Paraisilla

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 11:40
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi vuonna 2015 maaliskuusta marraskuuhun 53 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Paraisilla. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 40 henkilöä ja sen arvo on noin 3,8 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet ja osassa kohteista saatu jo valmiiksi kevään ja kesän aikana Mielisholman, Ernholman, Lemlaxin, Brattnäsin, Seilin ja Haverön alueilla, alku syksystä kaivut alkavat myös Norrbyn, Airiston, Rahkasammaleentien, Lofsdal-Domarbyn ja Bryggarsin alueille. Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä  paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Osassa kohteista on mukana yhteisrakentamisen puitteissa myös Paraisten kaupunki ja Partel, jotka hyödyntävät Carunan kanssa samaa kaivuojaa.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Projektin aikana viedään maan alle noin 53 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan yli 46  ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa 65 kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö  Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 2100 asiakasta säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Vierimaa sanoo.

”Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Vierimaa päättää.

Carunalla on Paraisten työkohteissa urakoitsijakumppaneina Ab Du-Tec Oy ja Eltel Networks Oy.

 

Caruna
Viestintä

Lisätietoja medialle: Pekka Vierimaa, hankepäällikkö, Caruna, puh. 050 455 7147

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 310 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs