Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta huomattavasti Liedossa

Caruna

Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta huomattavasti Liedossa

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 10:25
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 180 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Liedossa. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 1000 henkilöä ja sen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke Liedon alueella alkaa syyskuussa 2015 ja valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä. Kaivutyöt alkavat Salontien varteen rakennettavan sähköaseman kohdalta alkutalvella 2016. Tästä kaivutöitä jatketaan Kyrön, Auran, Tarvasjoen keskustan, Paimion ja Marttilan suuntiin. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Viemme Liedon alueella maan alle noin 180 kilometriä keskijännitekaapelia, puramme vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 140 kilometriä sekä rakennamme 140 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Toimenpiteillä parannamme nopeasti sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja saamme noin 3000 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin Liedon alueella. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa, " verkostopäällikö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

Projekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja yhtiön sähköverkkoon kaikilla verkkoalueilla Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa.

”Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon. Lähivuosina tulemme panostamaan myös pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Suomi päättää.

Carunan Liedon työkohteiden urakoitsijakumppaneina ovat Relacom Finland Oy ja Verkonrakentaja Wire Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna, puh. 040 727 4628.  

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna
Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs