Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Caruna esisuunnittelee uutta suurjännitelinjaa ja sähköasemaa Herajoelle sähkön toimitusvarmuuden varmistamiseksi

Caruna

Caruna esisuunnittelee uutta suurjännitelinjaa ja sähköasemaa Herajoelle sähkön toimitusvarmuuden varmistamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 08:25
Julkaisija: Caruna

Uudella johdolla ja rakennettavalla Herajoen sähköasemalla varmistetaan  riittävä sähkönsiirto läntisen Herajoen teollisuusalueelle ja Riihimäen keskustan alueelle, sekä mahdollistetaan  sähkönsiirto huolto- ja vikatilanteissa näillä alueilla.

Uuden voimajohdon pituus on n. 3,9 km. Sähköasema sijoittuu suunnitelman mukaan Meijerintien ja valtatie kolmen väliselle alueelle. Voimajohdon reitti sijoittuu pääosin Riihimäen kaupungin ja Paloheimo Oy:n omistuksessa oleville maa-alueille.

Caruna on saanut Riihimäen kaupungilta ja viranomaisilta suurjännitelinjan sijoittumiseen ja tehtyihin selvityksiin liittyvät lausunnot. Lausuntojen perusteella linjan suunnittelua voidaan jatkaa.

"Alueen sähkönkulutus ennustetaan kasvavan voimakkaasti lähivuosina. Voimalinjan ja sähköaseman avulla turvaamme riittävän sähkönsaannin pitkälle tulevaisuuteen alueen asukkaille ja teollisuudelle", kertoo alueverkkopäällikkö Sami Kanerva Carunasta.

Karoliinan sähköasemalta etelään suuntautuva olemassa oleva voimajohto noin 1,0 kilometrin matkalta uusitaan nykyiselle paikalleen.

Reittivaihtoehto 1 sijoittuu Kynttilätien pohjoispuolelle olemassa olevan asutuksen (Parmala) läheisyyteen.

Reittivaihtoehto 2 sijoittuu Kynttilätien reunaan ja sivuaa Herajoen teollisuusaluetta.

Silmäkeneva – Karoliina voimajohto muutetaan kiertämään uuden Herajoen sähköaseman kautta Karoliinan sähköasemalle, jonka vuoksi uusi johto-osuus rakennetaan kahden virtapiirin voimajohtona. Johtoreitin eri osissa käytetään erilaisia pylväsratkaisuja ja tarvittavan johtoaukean leveys vaihtelee siksi.

 

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Sami Kanerva, Caruna, alueverkkopäällikkö, puh. 040 687 2417.   

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs