Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Biokaasu tuo mahdollisuuksia Pohjois-Satakuntaan

Biokaasu tuo mahdollisuuksia Pohjois-Satakuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 08:26
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Poriin on valmistunut nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali. Maakaasun hyödyntämismahdollisuudet laajenevat kiinteän kaasuverkoston ulkopuolelle.

Porin Tahkoluodon kemikaalisatamaan on valmistunut Suomen ensimmäinen nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali eli LNG-terminaali. LNG:n tulon myötä maakaasua on siis mahdollista ottaa käyttöön myös kiinteän kaasuverkoston ulkopuolisilla alueilla Suomessa.

–Pohjois-Satakunnassa on tulevaisuudessa merkittävä määrä hajautettua biokaasun tuotantoa sekä käyttöä ja liikenteen tarpeisiin kaasutankkausasema tai kaksi. Honkajoella toimiva biokaasulaitos on jo kaasutaloutta parhaimmillaan, kertoo projektipäällikkö Matti Luhtanen.

Maakaasu on lähes kokonaan metaania. Kaasutaloudella tarkoitetaan metaanin hyötykäyttöä ja siihen liittyvää toimintaa. Maataloudessa muodostuu merkittäviä määriä biokaasun raaka-aineeksi soveltuvia orgaanisia kasvin- ja kotieläintuotannon sivutuotteita. Nautojen, sikojen ja siipikarjan lannat ovat soveltuvia sivutuotteita. Samoin erilaiset kasvibiomassat, kuten nurmi ja olki ovat oivia biokaasutuotannon raaka-aineita. Biokaasutuotantoon on erilaisia prosesseja ja laitteistoja.

– Biokaasua voidaan hyödyntää monipuolisesti korvaten muita energialähteitä. Lämmitys on helpoin biokaasun käyttömuoto. Biokaasulla voidaan tuottaa myös sähköä erilaisilla lämpövoimakoneilla, kaasuturbiineilla tai polttokennoilla. Puhdistettua biokaasua voidaan käyttää autojen ja työkoneiden polttoaineena, Luhtanen kertoo.

Infotilaisuus järjestetään Kankaanpään kaupungintalon valtuustosalissa tiistaina 13. syyskuuta klo 19 alkaen. Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy ja Prizztech Oy. Tervetuloa kuulemaan biokaasusta!

 

Lisätietoja:

Matti Luhtanen, projektipäällikkö, Prizztech Oy
Porin seudun kaasutalous ja Satakunnan kaasutalous 2020 hankkeet
p. 044 7105347
matti.luhtanen@prizz.fi

Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy on Kankaanpään, Jämijärven, Karvian, ja Siikaisten omistama elinkeinoyhtiö.
www.pskk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs