Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Barentsin luonnosta kertova valokuvanäyttely Lappeenrannan maakuntakirjastossa

Lappeenrannan kaupunki

Barentsin luonnosta kertova valokuvanäyttely Lappeenrannan maakuntakirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 09:01
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Barents – luonto ei tunne rajoja -valokuvanäyttely on esillä Lappeenrannan maakuntakirjastossa (Valtakatu 47, Lappeenranta) 31.8.2016 saakka.

Näyttely koostuu 15 valokuvan sarjasta, jota täydentää tietolehtinen ja julisteet. Näyttelyn kuvat ovat suomalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten luontokuvaajien ottamia. Valokuvanäyttely on toteutettu osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Barentsin alueen luonnonsuojeluverkosto -hanketta, jossa on ollut mukana Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän luonnonsuojeluviranomaisia, tutkijoita ja järjestöjä.

Barentsin alue on 1,8 miljoonan neliökilometrin laajuinen. Se kattaa 13 aluetta Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosissa. Suomessa Barentsin alueeseen kuuluvat Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa. Alueen luontoa esittelevä valokuvanäyttely on tämän vuoden huhtikuusta alkaen kiertänyt eri puolilla Suomea.

Valokuvanäyttely tekee tutuksi pohjoisen luonnon kauneutta, elinympäristöjä ja lajistoa sekä ekologisia arvoja. Barentsin alueen luontoa uhkaavat ilmastonmuutos ja paikoin luonnonvarojen hyödyntäminen. Alueen ainutlaatuinen luonto ei säily tuleville sukupolville ilman kansainvälistä yhteistyötä.

Lisätietoja hankkeesta ja näyttelystä:

www.syke.fi – Barentsin alueen luonnonsuojeluyhteistyö

Projektipäällikkö Anna Kuhmonen, Suomen ympäristökeskus, anna.kuhmonen(at)ymparisto.fi, puh. 0295 251 322

Johtava asiantuntija Tapio Lindholm, Suomen ympäristökeskus, tapio.lindholm(at)ymparisto.fi, puh. 0295 251 379

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs