Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Auraåstranden, Åbo konserthus och ljuskonstverket Fibonazzi mörkläggs under Earth Hour 19.3

Turun kaupunki

Auraåstranden, Åbo konserthus och ljuskonstverket Fibonazzi mörkläggs under Earth Hour 19.3

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.03.2016 kl. 10:02
Utgivare: Turun kaupunki

Åbo stad deltar i klimatevenemanget Earth Hour som ordnas av WWF genom att släcka belysningen längs med Auraåstranden samt på Åbo konserthus och ljuskonstverket Fibonazzi under en timme lördagen 19.3.2016. Genom att släcka belysningen vill Åbo för sin del uttrycka sin oro över tillståndet i miljön och klimatförändringen.

Staden deltar i det världsomfattande evenemanget Earth Hour lördagen den 19 mars klockan 20.30- 21.30 genom att släcka murbelysningen och lamporna i träden längs med Aura å under en timme. Längs med åstranden släcks cirka 1 200 lampor.

Ljuskonstverket Fibonacci Sequence på kraftverkets skorsten vid Slottsgatan, ett landmärke som alla åbobor känner till släcks som bekant av Åbo Energi.

Även belysningen på konserthuset släcks. Berömda byggnader över hela världen släcker belysningen under Earth Hour och den här gången är Åbo konserthus en av dem.

Åbo vill delta i klimatkampanjen och på så sätt stödja arbetet mot klimatkrisen. Åbo har som mål att vara en kolneutral stad 2040.

Earth Hour innehåller ett viktigt budskap: klimatförändringen berör oss alla, hela världen. Det är ändå konkreta handlingar som är det viktigaste när det gäller att dämpa klimatförändringen och just det här har vi åbobor möjligheter till varje dag. Låt oss tillsammans göra Åbo till en ledande klimatstad, säger utvecklingschef Risto Veivo vid Åbo stad.

Earth Hour är världens största klimatevenemang som ordnas av världsnaturfonden WWF. Under evenemanget signalerar vi vårt stöd för klimatet genom att släcka lamporna. Åbo har deltagit i evenemanget Earth Hour sedan 2009 då evenemanget ordnades för första gången i Finland.

Ytterligare information

Belysningen vid Aura å: expert på utomhusbelysning Kristian Hellman, Fastighetsaffärsverket, tfn 050 5573225
Konserthuset: informatör-marknadsförare Paula Kahtola, Åbo filharmoniska orkester, tfn 044 907 2091
Ljuskonstverket Fibonazzi Sequence: miljö- och kvalitetschef Minna Niemelä, Åbo Energi, tfn 050 5573 428

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs