Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asukkaiden Lappeenranta -tilaisuudessa asukkaat äänestävät!

Lappeenrannan kaupunki

Asukkaiden Lappeenranta -tilaisuudessa asukkaat äänestävät!

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 08:59
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Perinteinen asukkaille avoin asukastilaisuus, Asukkaiden Lappeenranta -tilaisuus, pidetään jälleen viikolla 46 eli tiistaina 11.11.2014 klo 18:00 – 20:00 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, Villimiehenkatu 1. Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla klo 17:30.

Kuntalainen keskiöön – asukkaat äänestävät tilaisuuden aiheista

- Nyt asukkailla on mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu olla kaupunginpäättäjä ja äänestää esiteltävistä aiheista, kertoo Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kertoo tilaisuudessa, että miten meillä Lappeenrannassa oikein menee, kuinka paljon meillä on velkaa, miten jo tehdyt suunnitelmat kuten Ikean sijoittuminen alueelle etenee ja onko tiedossa uusia kehittämissuunnitelmia. Kaupunginjohtaja pohtii myös lähidemokratian kehittämistä kaupungissamme. Puheenvuoronsa lopuksi kaupunginjohtaja kysyy paikalla olevilta asukkailta pari kysymystä, joihin paikalla olevat asukkaat vastaavat äänestämällä.

Elinkeinoyhtiö Wirma Oy:n toimitusjohtaja Markus Lankinen puolestaan kertoo uusista suunnitelmista koskien Lappeenrannan lentokenttää. Lokakuussa uutisointiin Lappeenrannan lentokentän siirtymisestä Finavialta maakunnalliseen omistukseen. Liikenne- ja viestintäministeriö, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto ovat allekirjoittaneet esisopimuksen asiasta. Se tähtää kaupantekoon, missä lentokenttä toimintoineen siirtyy Finavialta maakunnallisen säätiön omistukseen vuoden 2016 alusta. Esityksen lopuksi asukkaat pääsevät vastaamaan Markus Lankisen lentokenttää koskevaan kysymykseen äänestämällä.

Tilaisuuden kolmas aihe käsittelee Lappeenrannan keskustataajaman paikallisliikenteen aikataulutuksia ja reittejä sekä niiden kattavuutta eri kaupunginosista toisiin. Aihetta esittelee Lappeenrannan kaupungin kaupungininsinööri Pasi Leimi. Myös tästä aiheesta asukkaat pääsevät äänestämään.

- Ja sitten kun on päästy äänestämisen ja mielipiteiden ilmaisun vauhtiin, niin tilaisuuden lopuksi kysymme vielä ilman erillisiä alustuksia paikalla olevilta asukkailta, että pitäisikö Lappeenrannan Vesitorni kunnostaa ja avata asukkaiden ja matkailijoiden käyttöön? Kysymme myös, mitä mieltä paikalla olevat asukkaat ovat vanhojen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden elokuvateatterien kohtalosta keskustan kaavoituksen myllerryksessä, kertoo tilaisuuden juontaja, kaupunkiraadin puheenjohtaja Jari Harju.

Asukasyhteyshenkilö innostaa asukkaita tulemaan paikalle ja kokeilemaan miltä asioista äänestäminen tuntuu – Asioilla on aina monta puolta ja nappia painavan henkilön on tuotava esiin paras mahdollinen ratkaisu positiivisen kuntakehityksen kannalta ja se ei aina ole varmastikaan helppoa, arvio Pia Haakana päättäjien vastuusta äänestystilanteissa. Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa on tällä hetkellä 59 valtuutettua joten kannattaa tulla ajoissa varaamaan oma paikkansa äänestyskoneen ääreltä, kannustaa Haakana kuntalaisia osallistumaan.

Lisätietoja:
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs