Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asukastilaisuus ja hyvä arkiympäristö -kävely Pansiossa 14.9.

Turun kaupunki

Asukastilaisuus ja hyvä arkiympäristö -kävely Pansiossa 14.9.

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 15:28
Julkaisija: Turun kaupunki

Pansiossa järjestetään Me-talon ja Turun kaupungin yhteistyönä asukastilaisuus ke 14.9. klo 17.30-19.30 Pansion nuorisotalon kerhosalissa (os. Pernontie 16, rakennus B). Me-talo on Fingerroosin säätiön koordinoima ja Me-säätiön mahdollistama yhteistoiminnallinen paikka Hövelin palvelukeskuksessa.

Asukastilaisuuteen osallistuvat Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, edustaja poliisista ja pelastuslaitokselta, Fingerroosin säätiön työntekijöitä sekä kaupungin virkamiehiä.

 Ohjelma

  • Pansiossa tehtävä yhteistyö
  • Lentomajakkaan toteutettavan valotaideteoksen esittely, joka tehdään taitelijan ja asukkaiden kanssa yhdessä
  • Kaupungin palautepalvelun esittely
  • Hyvä arkiympäristö -kävely

Yhdessä kävelylle 

Turun kaupunki on järjestänyt asukaskävelyitä eri teemoilla. Viime keväänä järjestettiin Runosmäessä Hyvä arkiympäristö -kävely ja -tilaisuuksia. Kävelyt ovat olleet yksi tapa kuulla asukkaita siitä, miten he kokevat mm. oman asuinalueensa. Hyvä arkiympäristö on turvallinen, esteetön ja viihtyisä. 

14.9. kävellään Pansiossa. Nuorisotalolta kävelyreitti lähtee pitkin Pernontietä kohti Me-taloa os. Hyrköistentie 26.

Kävelyn aikana pysähdellään ja keskustellaan reitin ympäristöstä; mikä siinä on hyvää, mikä huonoa, mikä aiheuttaa turvattomuutta ja miten viihtyisyyttä voisi parantaa. Nämä huomiot kirjataan ylös, mietitään yhdessä ratkaisuvaihtoehtoja ja asiat viedään kaupungin organisaatiossa eteenpäin.

Toivomme, että kävelylle osallistuu paikallisia sekä paljon Pansiossa aikaa viettäviä. Tarpeen vaatiessa voidaan muodostaa useita ryhmiä, esimerkiksi hitaasti kävelevien ryhmä.

Pansio kohentaa  mainettaan, asukkaat mukana alueen kehittämisessä 

"Perno-Pansio on aktiivisten ihmisten kaupunginosa. Alue on alkanut houkutella uusia asukkaita myös niistä, joilla on ollut huono ennakkokäsitys alueesta. Pansio-Perno on kuitenkin tehnyt vaikutuksen kauniilla luonnollaan ja toimivilla palveluillaan.  Kaupunginosalla on oma persoonallinen historiansa ja sieltä löytyy kiinnostavia merkkipaaluja.

Eräässä asukkaiden kokoontumisessa virisi ajatus siitä, että alue monimuotoisuudessaan ja värikkäässä historiassaan muistuttaa Helsingin Kalliota. Me asukkaat olemme kiintyneet alueen luontoon, sen toisensa tunteviin ihmisiin ja ilmapiiriin.

Halusimme tuoda aluetta positiivisesti esiin jotenkin ja siitä rintanappi -ajatus lähti. Anni Torikka suunnitteli rintanapin ulkoasun ja  alueemme tärkeä toimija lupautui kustantamaan rintanapit, jotka on otettu ilolla ja suurella menestyksellä matkaan.

Rintanappi toivottaa tervetulleeksi Pansi-Pernoon. Se  on paikka minne ei jouduta, vaan minne halutaan."

Teksti: Taru Pätäri

 Lisätiedot: 

  • Ulla-Maija Nikula toimitusjohtaja Fingerroosin säätiö, puh. 044 0333 678 
  • Anri Niskala, osallisuuden erityisasiantuntija Turun kaupunki, puh. 044 9075 830
  • www.turku.fi/arkiymparisto

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs