Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asukasaktiivi Martta Toiviainen on vuoden 2014 asukastoimija

Lappeenrannan kaupunki

Asukasaktiivi Martta Toiviainen on vuoden 2014 asukastoimija

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 12:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Vuoden asukastoimija -tunnustus jaettiin nyt viidennen kerran. Tänä vuonna kaupunkiraadin esityksestä Lappeenrannan kaupungin lähiötoimikunta vahvisti vuoden 2014 asukastoimijaksi asukasaktiivin, Martta Toiviaisen.

Aktiivinen ja elämänmyönteinen asukastoimija

- Kaupunkiraadin valintaperusteluissa todettiin Martta Toiviaisen olevan aktiivinen ja elämänmyönteinen asukastoimija joka keskustelee ja kuuntelee kanssa-asukkaitaan Sammonlahti-Skinnarila alueella, kaupunkiraadin puheenjohtaja Jari Harju kertoo.

- Martta on välittänyt paljon alueen asukkaiden terveisiä ja huomioi aktiivisesti itsekin asioita omalla asuinalueellaan, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana kehuu. – On hienoa, että on asukkaita, joiden kanssa on helppo puhua ja johon voidaan luottaa asian eteenpäin viemisessä. Tällainen toiminta kehittää sekä omaa asuinaluetta ja sitä kautta koko kaupungin positiivisen kehitystä, Haakana jatkaa.

Martan välittämien viestien kautta on saatu monta pientä kehitysehdotusta toteutumaan, kuten esimerkiksi bussipysäkin sijoittaminen Orioninkadulle myös tien toiselle puolelle, markettiin läheisyyteen.

Ikä ei ole esteenä aktiiviselle asukastoiminnalle

Martta Toiviainen, 81 -vuotta, tietää että aina voi vaikuttaa, se ei ole iästä kiinni. Martta otti osaa Lappeenrannan kaupungin ensimmäiseen kansalaisraatiin vuonna 2013. Tuolloin kansalaisraadin aiheena oli Länsialue omaksi.

Martta on tuttu näky rollaattorinsa kanssa Sammonlahti-Skinnarila alueella. Hänellä on aina aikaa pysähtyä keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia, ihan tuntemattomien asukkaiden kanssa. Ystävällinen hymy on ominaista Martalle.

Martta Toiviainen on oman asuinalueensa asukkaiden, niin nuorten kuin maahanmuuttajienkin, tuntema valoisa ja positiivisesti ympäristöönsä vaikuttava Grand Old Lady.

Vuoden asukastoimija palkinto kannustaa

Lappeenrannan kaupunki valitsee vuosittain vuoden asukastoimijan. Tunnustus voidaan myöntää asukasyhdistykselle tai muulle vastaavalle yhdistykselle, alueraadille tai yksittäiselle asukkaalle. Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin vuonna 2010 Lauritsalan alueraadille, sitten maaseutuasiamies Terttu Kiviselle ja seuraavaksi joutsenolaiselle Kontufolk ry:lle. Viime vuonna tunnustuksen sai asukasaktiivi Juhani Sirkiä.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen kertoo, että vuosittain jaettavalla tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota eri toimijoiden merkitykseen kaupungin kehittämisessä. Yhteisöllisyyttä ei voida luoda pelkällä virkatoiminnalla vaan tarvitaan vapaaehtoisia asukastoimijoita ja eri yhdistyksiä toiminnallaan luomaan osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ympäröivään omaan yhteiskuntaan.

Lisätietoja:

Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh 040 5494 740, email: pia.mantere@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs