Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asiakkaat tyytyväisiä Turun kaupungin vapaa-ajan palveluihin

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Asiakkaat tyytyväisiä Turun kaupungin vapaa-ajan palveluihin

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 08:45
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan valtaosa asiakkaista on tyytyväisiä Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan palveluihin. Yleisarvosana asteikolla erittäin huonosta (1) ja erittäin hyvään (5) oli kaikissa palveluissa yli neljä vaihdellen parhaimman tuloksen saaneiden nuorten tilojen (4,54) ja kuntosalien (4,09) keskiarvojen välillä. Yleisarvosana parani kaikissa palveluja käyttäneissä asiakasryhmissä, joissa tutkimus oli toteutettu myös 2014.

Asiakastyytyväisyyskyselyt tehtiin syksyn 2015 aikana Turun kaupunginkirjastossa, Konserttitalossa, museokeskuksen museoissa, liikuntapaikoilla (uimahallit, kuntosalit) sekä nuorisotiloissa ja -leirialueilla. Kyselyihin vastasi lähes 4 000 palveluja käyttänyttä asiakasta. Vastaava kysely on toteutettu suppeammin jo vuosina 2014, 2013, 2011 ja 2010.

Nuorisotilojen asiakkaat olivat tyytyväisiä henkilökuntaan, heillä koettiin olevan aikaa auttaa ja ystävällisyyttä. Seikkailupuisto oli kyselyssä mukana ensimmäistä kertaa ja saavutti erittäin hyvän (4,43) tuloksen. Tyytyväisiä oltiin muun muassa asiakaspalvelun tasoon, aukioloaikoihin, viihtyisyyteen sekä siisteyteen. Leirialueilla kiitosta sai henkilökunnan ammattitaito, varausjärjestelmässä koettiin olevan kehitettävää.

Liikuntapalveluissa vertailukaupunkeina olivat Espoo ja Vantaa. Tyytyväisyys uimahalleihin oli Turussa korkeinta (4,12) Espoon ja Vantaan keskiarvojen ollessa 3,65 (Espoo) ja 3,96 (Vantaa). Uimahallien peseytymistilojen toimivuuteen kaivattiin Turussa parannusta.

Kaupunginkirjaston asiakkaat olivat tyytyväisiä muun muassa tilojen viihtyvyyteen, asioinnin sujuvuuteen ja henkilökunnan asiantuntemukseen. Kehitettävää nähtiin kokoelmien sijoittelussa ja opasteissa.

Filharmonisen orkesterin vahvuuksina vastaajat pitivät orkesterin musiikillista ammattitaitoa, solisteja ja esiintymistaitoa. Parannusta toivottiin väliaikatarjoilujen sujuvuuteen ja konserttisalin tasoon.

Museoiden saama yleisarvosana 4,32 parani vuoden 2014 tuloksesta lähes kymmenyksellä. Museoiden asiakkaat olivat tyytyväisiä muun muassa henkilökuntaan sekä näyttelyiden kiinnostavuuteen ja yleisilmeeseen, tilojen esteettömyyteen kaivattiin lisäparannusta.

–Keskiarvojen valossa tulokset ovat ilahduttavan positiivisia ja kannustavia. Kaikkien palvelujen osalta tuloksia on silti pureskeltu tarkemmin sekä kehittämiskohteiden että vahvuuksien osalta. Tuloksia analysoidaan vuoden varrella ja otetaan opiksi suunniteltaessa seuraavan vuoden toimintaa, kertoo Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Kyselyn toteutti Finnish Consulting Group (FCG).

 

Lisätietoja:

 

Heini Parkkunen
Kehittämispäällikkö
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs