Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asiakaspalvelukeskus Winkki sai hyvät arvosanat palvelua käyttäneiltä

Lappeenrannan kaupunki

Asiakaspalvelukeskus Winkki sai hyvät arvosanat palvelua käyttäneiltä

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Mikäli kuntalainen asioi Lappeenrannan kaupungin Asiakaspalvelukeskus Winkissä, hän on todennäköisesti tyytyväinen saamaansa palveluun. Näin voi päätellä kevään 2015 asukastilaisuuksissa toteutetun kyselyn perusteella.  Kyselyyn vastasi reilut 200 eri puolilla Lappeenrantaa asuvaa kuntalaista. Noin 42 prosenttia vastanneista oli käyttänyt Winkin palveluja tai vähintäänkin tunsi sen palvelutarjonnan. 

Asiakaspalvelukeskus Winkki on toiminut kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa nelisen vuotta. Asiakaspalvelukeskukseen on keskitetty palveluja kaikilta kaupungin toimialoilta. Winkki palvelee kuntalaisia, matkailijoita, vierailijoita, kaupungin sidosryhmiä sekä kaupungin omia toimialoja Lappeenrannan kaupungin palveluihin liittyvissä kysymyksissä myös puhelimitse ja sähköpostitse. 

Lisäksi Winkistä voi ostaa lippuja kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin esityksiin.  Kun Waltti-maksujärjestelmä otetaan käyttöön Lappeenrannan paikallisliikenteessä, Winkistä voi ostaa myös bussilippuja. 

Tähän asti syys-, talvi- ja kevätkaudella Winkki on palvellut arkisin klo 8–16. Ensi syyskuusta alkaen torstain aukioloaikaa jatketaan klo 17 asti. Winkin kesäaukioloaika (1.6.–31.8.) on klo 8–15. 

Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman uskoo, että entistä useampi lappeenrantalainen löytää Winkkiin lipunmyynnin ansiosta. 

– Teatteri- ja konserttilippujen myynnin lisäksi myös bussilippujen myynti luontuu Winkkiin erinomaisesti.  Asukastilaisuuksien kyselyssä nousi esille, että aukioloajan laajennuksesta olisi hyötyä työssäkäyville.  Torstain pidennetty aukioloaika tuo tähän helpotusta, Rahman arvioi. 

Hän muistuttaa, että Winkki on Lappeenranta-salissa järjestettävien, kaupungin omaa tuotantoa olevien iltaesitysten aikana auki klo 19 asti, koska ovilipunmyynti toimii Winkissä. Tuolloin on hyvä tilaisuus hoitaa muitakin kaupungin palveluihin liittyviä asioitaan. 

– Myös Joutsenon kirjastossa toimiva Winkin sivutoimipiste on saanut paljon kiitosta. Valitettavasti lipunmyyntiä ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollisuus avata Joutsenon palvelupisteessä. 

Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelua täydentää IsoKristiinan kulmaukseen toukokuussa muuttanut matkailuinfo.

– Vaikka Winkissä keskitytään kuntalaisille suunnattuihin palveluihin ja matkailuinfossa matkailupalveluihin, molemmissa osataan molempia ja palvelupisteet täydentävät toisiaan, Rahman kuvailee. 

Henkilökohtaisen, kasvokkain annettavan asiakaspalvelun rinnalla Lappeenrannan kaupunki kehittää sähköisiä palvelujaan ja on mukana maakunnallisessa verkkoasiointiportaalissa.  

Asukastilaisuuksissa toteutettuun kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen liput Lappeenrannan kaupunginteatterin Kolmen pennin oopperaan.  Liput voitti Laura Miettinen

Winkin kautta välittyvät muun muassa: 

•kiinteistö- ja mittaustoimen asiakaspalvelun toimenpidepyynnöt kuten asiakirja- ja karttatilaukset, vapaana oleviin tontteihin liittyvät asiat, puutarhapalstojen vuokraaminen ja yleiset asiat
•veteraaniliput ja veteraanien paikoitusluvat
•pysäköinninvalvonnan oikaisuvaatimukset
•yleisopastus kaupungin palveluissa
•asiakirjojen vastaanotto
•Williparkki Oy:n asiakaspalvelu
•liput kaupunginorkesterin konsertteihin
•liput kaupunginteatterin näytelmiin
•kartat ja esitteet 

KUVATEKSTI:
Asiakaspalvelukeskus Winkissä palvelevat Riitta Pöllänen (kolmas vasemmalla), Pirkkoliisa Kanerva (toinen oikealla) ja asiakasneuvontakoordinaattori Minna Luotela (oikealla). Kuvassa myös matkailuneuvonnasta Alla Niemi (vasemmalla) ja Tuula Paakkonen (toinen vasemmalla). Takana keskellä markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman.

LISÄTIETOJA 

Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman
puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi 

Asiakaspalvelukeskus Winkki
Puhelin 05 616 2220
winkki@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs