Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Arkkitehtuurikilpailulla haetaan ilmettä Hennalan rakentamattomalle alueelle

Lahden kaupunki

Arkkitehtuurikilpailulla haetaan ilmettä Hennalan rakentamattomalle alueelle

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 15:53
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt järjestävät suunnittelukilpailun, jossa haetaan ilmettä ja rakennetta Hennalan entisen armeijan harjoituskenttäalueen rakentamiselle.

Hennalan vanha kasarmialue sijaitsee kahden kilometrin päässä Lahden keskustasta sen eteläpuolella. Armeijan toiminta Hennalassa päättyi vuoden 2014 lopussa ja koko alueen asemakaavoitus uuteen käyttöön on käynnissä. Nyt arkkitehtuurikilpailun kohteena on varsinaisen kasarmialueen länsipuolella oleva noin 40 hehtaarin suuruinen rakentamaton harjoituskenttäalue, joka on kokonaisuudessaan edelleen valtion omistuksessa.

Kasarmialueen 30 punatiilistä satavuotiasta armeijan käytössä ollutta rakennusta ja puistomainen ympäristö luovat jykevät puitteet myös uudelle asuin- ja työpaikka-alueelle. Rakennettu kasarmialue on määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Alueen vieressä kulkevat Lahti-Helsinki oikorata sekä vanha Helsingintie.

Kilpailijoiden tehtävänä on laatia kilpailualueesta ideatasoinen suunnitelma, joka toimii visiona alueen tulevaisuudesta. Voittanutta suunnitelmaa tullaan käyttämään alueen asemakaavoituksen pohjana. Keskeinen kilpailutehtävä on ratkaista alueen kokonaisrakenne ja -mitoitus. Maaperäolosuhteista johtuen rakentaminen tulee olemaan kerrostalovaltaista. Pääosa suunniteltavasta rakentamisesta on asuntoja, uusia asukkaita ennakoidaan tulevan 2000 – 3000. Alueen länsiosassa oleva Halkomäki aiotaan säilyttää virkistysalueena ja ulkoilureittien suunnittelu alueelle on osa kilpailutehtävää. Alueen rakentaminen voi alkaa vuosikymmenen vaihteessa.

Suunnittelukilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa ja siihen valitaan osallistujiksi viisi työryhmää erikseen määriteltävien kriteerien perusteella. Osallistujien haku ja valinta tehdään huhti-toukokuussa ja varsinaista kilpailuaikaa on kesä. Voittaja valitaan syksyn aikana. Valinnan tekee tuomaristo, johon kuuluu Senaatti-kiinteistöjen, Lahden kaupungin ja SAFAn edustajia.

Yleisöllä on mahdollisuus kertoa omia ajatuksiaan suunnittelualueeseen liittyen alkukeväästä järjestettävässä Hennalan kaavahankkeiden asukasillassa sekä jo ennen sitä LahtiUudistuu.fi/Hennala -sivujen keskustelupalstalla.

 

Lisätietoja

Lahden kaupunki, maankäyttö ja aluehankkeet

Projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, p. 044 416 3505

Kaavoitusarkkitehti Armi Patrikainen, puh. 050 398 5114

 

Liitekuvat

valokuva: Lahden kaupunki, Lassi Häkkinen

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs