Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Arbetsgrupp för att utreda ordnandet av metropolval

Valtiovarainministeriö

Arbetsgrupp för att utreda ordnandet av metropolval

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.09.2014 kl. 09:49
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Paula Risikko tillsatte den 26 september en av riksdagspartiernas partisekreterare bestående parlamentarisk arbetsgrupp för utredandet av valet av metropolfullmäktige.

Arbetsgruppen ska utreda alternativ för valet av det metropolfullmäktige som eventuellt ska inrättas antingen så att metropolområdet utgör en valkrets eller så att metropolområdet indelas i flera valkretsar. Arbetsgruppen ska dessutom lägga fram ett förslag om metropolfullmäktiges storlek och om hur regional och partipolitisk representativitet förverkligas i fullmäktige.

Utredandet baserar sig på arbetet som utförts av arbetsgruppen som bereder metropolförvaltningslagstiftningen, samt på regeringens linjedragningar från budgetmanglingen.

Mandatperioden för arbetsgruppen som utreder ordnandet av valet löper ut den 10 oktober.

Tillsättningsbeslut (på finska)
Metropolpolitiken på finansministeriets webbplats

Förfrågningar

Antti Häkkänen, specialmedarbetare, tfn 02955 30228 
Päivi Laajala, överdirektör, tfn 02955 30026

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs