Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Antero Ritvanen kommunindelningsutredare i stadsregionen Åbo

Valtiovarainministeriö

Antero Ritvanen kommunindelningsutredare i stadsregionen Åbo

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.02.2014 kl. 11:10
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen utnämnde den 4 februari 2014  sociologie magistern, eMBA, ekonomie licentiat Antero Ritvanen till tredje kommunindelningsutredare inom den särskilda kommunindelningsutredningen i stadsregionen Åbo. Den särskilda kommunindelningsutredningen genomförs mellan kommunerna Aura, Gustavs, Lundo, Masko, Virmo, Nousis, Pöytis, Rusko, Sagu, Tövsala, Tarvasjoki och Vehmaa samt städerna S:t Karins, Nådendal, Reso och Åbo.

Den särskilda kommunindelningsutredningen i Åboregionen inleddes redan i början av året, och de två övriga utredarna är politices magister Risto Kortelainen samt ekonomie magister, OFR-revisorn Oiva Myllyntaus.

Kommunindelningsutredarna ska utarbeta en utredning som kan utgöra grunden för en bedömning av förutsättningarna att sammanslå de berörda kommunerna eller delar av dem till flera än en kommun. För Tarvasjoki kommuns del ska utredarna genomföra en i kommunstrukturlagen avsedd särskild utredning i syfte att trygga invånarnas lagstadgade service. Utredningen ska vara färdig den 30 september 2014. För Tarvasjoki kommuns del ska utredarnas förslag vara färdigt den 28 februari 2014.

Förfrågningar:

Antero Ritvanen, kommunindelningsutredare, tfn 040 547 5525

Risto Kortelainen, kommunindelningsutredare, tfn 050 447 1548

Oiva Myllyntaus, kommunindelningsutredare, tfn 050 447 1590

Päivi Laajala, avdelningschef, överdirektör, tfn 02955 30026

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs