Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ammatillinen koulutus katsoo luottavaisena tulevaisuuteen

Turun kaupunki

Ammatillinen koulutus katsoo luottavaisena tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 09:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Työelämän vaatimukset muuttuvat jatkuvasti. Uusia ammatteja syntyy ja vanhoja katoaa. Ammatillisen koulutuksen kyky uudistua on tärkeä osa kilpailukykyämme. Koulutuksessa on jatkossakin tuotettava työelämässä tarvittavaa osaamista muutosten edellyttämässä tahdissa.

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi on yksi nykyisen hallituskauden tärkeimmistä osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Ammatillisen koulutuksen rahoitusta, rakenteita ja toimintaa uudistetaan. Nuorten ja aikuisten ammatillisesta koulutuksesta tullaan poistamaan raja-aitoja sekä uudistamaan toisen asteen ammatillinen koulutus vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeita.

Turun ammatti-instituutti alueen johtavana ammatillisena oppilaitoksena lähtenyt valmistelemaan uudistuksia

Ammatillisten perustutkintojen uudistetut perusteet otettiin käyttöön elokuun alussa 2015. Opiskeluaikaan perustuvat opintoviikot korvattiin osaamista kuvaavilla osaamispisteillä. Uudistuksen tavoitteena oli työelämälähtöisyyden, osaamisperusteisuuden, joustavuuden ja valinnaisuuden lisääminen.

Elokuussa voimaan tulleen tutkintouudistuksen tavoitteena on ottaa entistä paremmin huomioon opiskelijan aiemmin hankkimat sekä opintoja ja työelämää tukevat taidot. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opintoihin voidaan lukea hyväksi esimerkiksi järjestötoiminnassa, harrastuksissa tai kesätöissä hankittua osaamista. Näin myös nuoret opiskelijat voivat suorittaa tutkinnon aiempaa nopeammin.

Turun ammatti-instituutilla on hyvät ja toimivat työelämäyhteydet, ja niitä kehitetään jatkuvasti. Työssäoppiminen on ollut osa tutkintoa jo vuodesta 2000 ja sen laajentamista pohditaan yhteistyössä yritysten kanssa.

Turun ammatti-instituutti kehittää jatkuvasti toimintaansa vastaamaan ajan vaatimuksia

Tulevaisuudessa Data-Cityn yhteyteen on Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tiloihin suunnitteilla Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus, jonka viereen tulemme sijoittamaan myös omaa yrittäjyystoimintaamme. Yrittäjyyskasvatus on Turun ammatti-instituutin omia kärkihankkeita. Suunnittelemme tällä hetkellä yrittäjyyden valmennus- ja toimintaympäristöjä Lemminkäisenkadun uudistuviin tiloihimme nykyisen TAITO ravintolamme viereen.

Turun Peltolaan opiskelijatyönä tehty lisärakennus Infoteekki on myös osoitus uudentyyppisestä projektimuotoisesta oppimisesta. Omakotitaloja on rakennettu opiskelijatyönä jo vuosia. Digitalisaatio ja robotiikka on jo arkipäivää opetuksessamme.

Ammatillinen koulutus on osaltaan alueensa elinkeinoelämän voimavara, osaamisen kehittäjä ja hyvinvoinnin rakentaja. Kun rakennamme osaamispolkuja ammattitaidon ja osaamisen saavuttamiseksi, läheinen yhteistyö alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa on onnistuneen ammatillisen koulutuksen edellytys ja perusta.

Turku on opiskelijakaupunki ja myös ammatillisen koulutuksen kaupunki. Mitä läheisempi yhteistyö meillä on Varsinais-Suomen työelämän- ja korkeakoulujen kanssa, sitä tuloksellisempaa koulutuksemmekin on.

Ammatillisen koulutuksen tulevaisuus on toimintojen tarkastelun, sopeutumisen ja uudelleen järjestelyjen aikaa. Tärkein ammatillisen koulutuksen tehtävä on jatkossakin huolehtia, että ammattitaito ja osaaminen kehittyvät Varsinais-Suomessa.

Lisätietoja

Hannu Immonen, p. 050 5948260
palvelualuejohtaja
Ammatillinen koulutus

 

Kuvaliitteet 2:

Turun ammatti-instituutin kone- ja metallialan opiskelijat ovat saaneet uuden kouluavustajan! Nelivuotias innokas ja älykäs humanoidi on valmis ohjelmoitavaksi.

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs