Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Aluejohtokunta arvioitu hyväksi toimintamalliksi

Lahden kaupunki

Aluejohtokunta arvioitu hyväksi toimintamalliksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 15:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymisen väliarviointi esiteltiin kaupunginhallitukselle 15.8. Arvioinnin mukaan yhdistymisen onnistumisia ovat etenkin kaupungin uusi johtamisjärjestelmä ja Nastolan aluejohtokunnan toiminnan käynnistyminen.

Kuntien yhdistymisen arviointi tehtiin nyt kolmatta kertaa. Tulokset on saatu Muutospuntari-kyselytutkimuksella ja haastatteluilla. Muutospuntari on kohdennettu luottamushenkilöille ja kaupungin työntekijöille.

Arviointi seuraa viittä eri kehittämisteemaa. Osa seurattavista kokonaisuuksista, kuten Lahden uusi strategia, on valmistunut ja osa on edelleen työn alla. Arviointi tukee muutoksen johtamista ja sen tuloksia käsitellään kaupunginhallituksen lisäksi mm. valtuuston iltakoulussa ja luottamushenkilöiden työpajassa.

Uusista toimintamalleista suuria odotuksia

Lahden ja Nastolan yhdistyessä haluttiin löytää molempien kuntien parhaat käytännöt sekä ottaa käyttöön uusia toimintamalleja. Arviointikyselyn ja haastatteluiden mukaan erityisesti uusista toimintamalleista halutaan näyttöjä. Valtuustotasolla toivottiin lisää tietoa toimintamallien käyttöönotosta ja henkilöstön osalta koettiin, että hyvät käytännöt ovat olleet pääosin vanhan Lahden toimintatapoja.

Onnistuneiksi koetut johtamisjärjestelmä ja aluejohtokunta on määritelty jo kuntien yhdistymissopimuksessa. Arvioinnin johtopäätösten mukaan muutoksessa haasteena onkin toimintamallien konkretisointi ja näkyväksi tuominen.

Lahden ja Nastolan yhdistymisen arviointia tehdään yhdistymissopimuksen mukaisesti vuoteen 2020.

Lisätiedot:
tutkimuspäällikkö Sari Alm, 050 398 5162

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs