Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Aleksanterinkadun rakentaminen alkaa keväällä

Lahden kaupunki

Aleksanterinkadun rakentaminen alkaa keväällä

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 14:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Aleksanterinkadun rakennustyöt alkavat ensi keväänä ja valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Aleksanterinkadun rakennussuunnitelma on laadittu välille Vesijärvenkatu–Rauhankatu.

-Rakennussuunnitelma valmistuu tällä viikolla, ja samalla käynnistyy urakoitsijan valintaprosessi, kertoo katupäällikkö Mika Lastikka Lahden kaupungilta.

Rakennussuunnitelma keskittyy Aleksanterinkadun katutilan järjestelyihin sekä pintarakenteiden uusimiseen. Aleksin kävelypainotteisuutta lisätään laajentamalla pohjoisreunan jalankulkualuetta niin sanotulla monikäyttöalueella, johon on varattu tilaa esimerkiksi tapahtumatoiminnoille sekä huolto- ja saattoliikenteelle.

Pintarakenteissa käytetään pyöräväylällä asfalttia ja jalkakäytävillä suomalaista graniittia ja betonikiviä. Ajoradalla säilytetään nykyiset punaiset noppakivet. Lopulliset kiveystyöt perustuvat maisema-arkkitehti Tommi Heinosen Mosaiikki-nimiseen suunnitelmaan.

Monikäyttöalueelle rakennetaan sähkön- ja vedenjakelumahdollisuus, ja Aleksin pohjoisreunan jalkakäytävä varustetaan sulanapitojärjestelmällä.

Myös Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun liittymäalueen korjaukset pääasiassa suojateillä toteutetaan hankkeen yhteydessä.

-Esteettömyys on ollut suunnittelun lähtökohta. Suunnittelutyön aikana on toimittu tiiviissä yhteistyössä alueen kiinteistöjen edustajien kanssa. Vuoropuhelu jatkuu aktiivisena, ja pyrkimyksenä on toimia edelleen niin, että haitat yksittäisten kiinteistöjen kohdalla ovat mahdollisimman lyhytaikaisia, Lastikka lupaa.  

Urakoitsija ohjeistetaan vaiheistamaan työsuorituksensa niin, että julkinen liikenne kadulla toimii kaikissa olosuhteissa.

Lahden kaupunginmuseo tekee urakka-alueella arkeologisia valvonta- ja kaivuutöitä kuten Toriparkin ja Torikadun yhteydessä.

Hankkeen kustannusarvio kaikkine töineen vuoden 2016 osalta on n. 3,4 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki

Katupäällikkö Mika Lastikka
p. 050 63 891, mika.lastikka@lahti.fi

Projektinjohto

Sito Rakennuttajat Oy
Projektipäällikkö Ville Holopainen
p. 020 747 7389, ville.holopainen@sito.fi

Suunnittelu 

Sweco Ympäristö Oy
Osastopäällikkö Penelope Sala-Sorsimo
p. 040 653 2709, penelope.sala-sorsimo@sweco.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs