Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Alavieskaan SOS-Lapsikylän ryhmäkoti turvapaikkaa hakeville lapsille

SOS-Lapsikylä

Alavieskaan SOS-Lapsikylän ryhmäkoti turvapaikkaa hakeville lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 15:35
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä on parhaillaan perustamassa ryhmäkotia Alavieskaan yksin ilman vanhempia Suomesta turvapaikkaa hakevien lasten auttamiseksi. Ryhmäkodin tavoitteena on antaa lapsille välitöntä turvaa ja huolenpitoa siihen asti, kunnes heidän oleskelulupansa on käsitelty ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin.

SOS-Lapsikylä haluaa omalta osaltaan vastata turvapaikanhakijoiden avuntarpeeseen. Järjestön erityisenä huolena ovat ilman huoltajaa maahamme tulleet alaikäiset lapset.

SOS-Lapsikylän Alavieskan ryhmäkoti perustetaan Vanhustenkotiyhdistyksen tiloihin Alavieskan keskustassa. Perustamistyöt ovat täydessä vauhdissa ja tavoitteena on avata vastaanottopaikat yhteensä 12 lapselle vielä tänä vuonna. Aikaisemmin SOS-Lapsikylä on jo avannut vastaavanlaiset ryhmäkodit Espooseen ja Jyväskylään. SOS-Lapsikylän ryhmäkoteihin sijoittuneet lapset ovat tulleet pääosin Afganistanista ja Irakista. Lapset osallistuvat kunnan järjestämään perusopetukseen.

Alavieskan ryhmäkoti työllistää 12 henkilöä ja työntekijöiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Linkki hakulomakkeeseen löytyy SOS-Lapsikylän verkkosivuilta www.sos-lapsikyla.fi.

Tarve ryhmäkotien perustamiselle on suuri, sillä tänä vuonna ilman huoltajaa Suomeen saapuneita lapsia on tullut jo yli kaksi tuhatta. Määrä on moninkertainen viime vuoteen verrattuna, jolloin koko vuoden aikana lapsia saapui 196. Suurin osa yksin tulevista lapsista on 15–17-vuotiaita, mutta nuorimmat ovat jopa alle 10-vuotiaita. Eniten lapsia maahamme on tullut Afganistanista, Irakista, Somaliasta ja Syyriasta.

Alavieskassa järjestetään tiedotustilaisuus 16.12. klo 18.00 – 19.30 kunnanviraston valtuustosalissa, Pappilantie 1. Kaikki ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätietoja:

Sinikka Loukusa
johtaja
Vihannin SOS-lapsikylä
p. 040 706 8351
sinikka.loukusa@sos-lapsikyla.fi

Janne Kankaanniemi
johtaja
SOS-Lapsikylän nuorisokoti
p. 044 761 4195
janne.kankaanniemi@sos-lapsikyla.fi

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

 

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs