Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Aineettoman arvonluonnin merkitys kasvaa - luovien osaajien verkosto ryhtyi tuunaamaan tuottoa

Novago Yrityskehitys Oy

Aineettoman arvonluonnin merkitys kasvaa - luovien osaajien verkosto ryhtyi tuunaamaan tuottoa

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 07:45
Julkaisija: Novago Yrityskehitys Oy

Aineettoman arvonluonnin haasteeseen vastaa valtakunnallinen kehityshanke Tuunaa Tuottoa Vol. 2, jossa pienet luovan alan yritykset kehittävät palveluita ja uutta liiketoimintaa keskisuurille yrityksille.

Työ- ja elinkeinoministeriön laskelmien mukaan tuottavuuden kasvusta yli 90 prosenttia tulee tällä hetkellä aineettomista arvoista. Tuotteen tai palvelun menestymisen kulmakivenä on sen tuottama sosiaalinen ja kulttuurinen arvo, koettu elämys, asiakasymmärrys ja vastuullisuus.

Tuunaa Tuottoa Vol. 2 -hankkeessa tuunaajat ovat pieniä yrityksiä, jotka haluavat panostaa aineettomaan arvonluontiin, kehittävät eri aloilla toimiville yritysasiakkaille uudenlaisia palveluita ja toimivat yhdessä verkostona. Isojen ja pienten yhteistyö lisää sekä luovien alojen että kohdeyritysten liikevaihtoa ja kannattavuutta sekä luo kokonaan uutta, arvokasta liiketoimintaa ja työllisyyttä Suomeen.

Yrittäjiä sparrataan runsaan vuoden aikana alueellisissa työpajoissa ja valtakunnallisessa verkostossa. Aihepiirejä ovat mm. asiakastarpeiden tunnistaminen, palveluiden tuotteistaminen, hinnoittelu, aineettomat oikeudet, brändäys, digitaalinen liiketoiminta, palvelujen esittely sekä markkinointi ja myynti.

Nuoret yrittäjät etsivät verkostosta yhteistyökumppaneita

Kolme vuotta yrittäjänä toiminut kuvittaja-graafikko Annastiina Mäkitalo lähti mukaan Länsi-Uudenmaan tuunaajaverkostoon. Työpajojen ja tapaamisten aikatauluttaminen kiireisen yrittäjän arkeen on haastavaa, mutta Mäkitalo kokee saavansa mukaan lähdöstä uutta intoa työhönsä ja tärkeitä verkostoja omalta alueeltaan.

Mahdollisuus verkostoitua alueen osaajien kanssa on yksinyrittäjälle tärkeää. Hankkeen aikana löytyy yhteistyökumppaneita paitsi omalta alalta, mutta myös oman toimialan ulkopuolelta. Parasta on, että pääsemme heti testaamaan yhteistyön sujuvuutta käytännössä”, Mäkitalo sanoo.

Länsi-Uudenmaan mielenkiintoiset asiakasyritykset, historiallinen Mustion Linna, uusia kohderyhmiä hakeva Kylpylähotelli Päiväkumpu sekä Mäkitalolle entuudestaan asiakkaana tuttu Lohjan kaupungin matkailutoimi sinetöivät päätöksen lähteä mukaan.

Hyväksi havaittu malli käyttöön eri puolilla Suomea

Tuunaa Tuottoa Vol. 2 on jatkoa Länsi-Uudellamaalla vuosina 2014–2015 toteutetulle pilotille. Hyvien kokemusten siivittämänä jatkohanke käynnistettiin valtakunnallisena: vetureina ovat alueelliset kehitysyhtiöt.

Pilottihanke vakuutti, että luova talous kasvaa pienten ja keskisuurten yritysten yhteistyöstä. Länsi-Uudellemaalle syntyi hieno alku luovien yritysten verkostolle ja ennen kaikkea pystyttiin jo hyvin nopeasti paketoimaan uutta liiketoimintaa. Nyt käynnistyneessä jatkohankkeessa toimintamalli levitetään alueellisen yhteistyön voimin valtakunnalliseksi”, valottaa hankkeen taustoja ja tavoitteita projektipäällikkö Outi Nyman hanketta koordinoivasta Novago Yrityskehitys Oy:stä.  

Luovilla aloilla valtava kasvupotentiaali

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla käynnistyneessä hankkeessa rakennetaan laaja ja monipuolinen luovien alojen osaajien verkosto.

Etelä-Savossa hanketta koordinoivan Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n projektipäällikkö Emmi Liikanen pitää tärkeänä yksinyrittäjille hankkeen myötä syntyvää laajaa yhteistyöverkostoa.

Etelä-Savon laajalla talousalueella on lukuisia pieniä yrityksiä, joissa yrittäjät tekevät töitä yksin, ilman ammatillista verkostoa. Verkostoyhteistyön ansiosta yritykset oppivat hyödyntämään toistensa osaamista ja kehittämään yhdessä asiakaslähtöisiä palveluja sekä tuotteita”, sanoo Liikanen.

Etelä-Savossa mm. graafisen suunnittelun ammattilaiset, valaistussuunnittelija ja muotoilija lähtevät kehittämään päiväkodin palvelu- ja liiketoimintaa. Se, millaisia tuloksia syntyy, selviää jo tulevan kevään aikana.

Kaikilla viidellä alueella hanke on pyörähtänyt hyvin käyntiin, mutta uusia tuunaajia ja kohdeyrityksiä mahtuu vielä kevään aikana mukaan.

Lisätietoja:

www.tuunaatuottoa.fi

Tuunaa Tuottoa Vol. 2 -hankkeen projektipäällikkö Outi Nyman, Novago Yrityskehitys Oy, p. 044 374 4334, outi.nyman@novago.fi

Alueelliset yhteystiedot: Into Seinäjoki Oy, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Posintra Oy Porvoo, Humanistinen korkeakoulu Oy HUMAK Jyväskylä.

Annastiina Mäkitalo, Kiinnoste ///illustration & design studio www.kiinnoste.fi

Toimittaja, tule tutustumaan mistä tuunaamisessa on kysymys. Osallistu alueesi työpajojen ja tuunicafeiden toimintaan. Alueelliset yhteystiedot.

Lisätietoa aineettomasta arvonluonnista:

Twitter #aineetonarvonluonti

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu: Aineeton arvo - Talouden  uusi menestystekijä

Tuunaa Tuottoa Vol. 2 on aineettoman arvonluonnin valtakunnallinen kehityshanke, jossa pienet luovan alan yritykset ja keskisuuret tai suuret yritykset kohtaavat. Hanketta koordinoi Novago Yrityskehitys Oy ja mukana ovat Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Posintra Oy, Into Seinäjoki Oy sekä Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy (HUMAK). Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan unionin tuella. www.tuunaatuottoa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs