Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Action-liikuntakerhot liikuttavat satoja lapsia

Vaasan kaupunki

Action-liikuntakerhot liikuttavat satoja lapsia

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin järjestämiin koululaisten liikuntakerhoihin osallistuu vuosittain satoja lapsia. Maksuttomien kerhojen tavoite on liikuttaa varsinkin vähän liikkuvia ja seuratoiminnan ulkopuolella olevia lapsia. Elokuun lopussa alkaviin kerhoihin on parhaillaan ilmoittautuminen käynnissä.

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden järjestämiin kerhoihin osallistui viime vuonna yli 500 koululaista.  

Action-liikuntakerhoja järjestetään 1-6 -luokkalaisille lapsille ennen koulupäivän alkua tai heti koulupäivän päätyttyä omalla koululla. Toiminta on perheille maksutonta.

Tavoitteena on lisätä varsinkin vähän liikkuvien lasten liikkumista, kehittää motoriikkaa ja sosiaalisia taitoja sekä motivoida lasta ja madaltaa kynnystä omaehtoiseen liikkumiseen.

- Haluamme tarjota lapselle monipuolisia liikuntaelämyksiä, jotka ovat täynnä riemua ja onnistumisen kokemuksia, kuvailee toiminnasta vastaava liikuntakoordinaattori Jaakko Saarinen.

Hippaa, parkouria ja perinteisiä pelejä

Kerhoissa liikutaan erilaisissa toimintaympäristöissä, leikitään erilaisia leikkejä, pelataan erilaisia pelejä ja tutustutaan soveltaen erilaisiin lajeihin.

- Esimerkiksi eka- ja tokaluokkalaisten ohjelmassa on hippaleikkejä, parkouria ja luontoretkiä. Viides- ja kuudesluokkalaisilla teemoina ovat muun muassa pallo- ja mailapelit sekä temppuradat, kertoo Saarinen.

Kaupungin liikuntakerhoihin voi ilmoittautua 1.-21.8. osoitteessa www.vaasa.fi/lomakkeet/liikuntakerho-ilmoittautuminen.

Kerhot alkavat viikolla 35 ja jatkuvat viikolle 49 saakka.

Kerhot pidetään koulujen liikuntasaleissa ja pihoilla. Ohjaajina toimivat kaupungin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat sekä VPS Junioreiden tai koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat.

Lisätietoja antaa: liikuntakoordinaattori Jaakko Saarinen, 0400 983 993, jaakko.saarinen@vaasa.fi

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs