Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Action-idrottsklubbarna får hundratals barn i rörelse

Vaasan kaupunki

Action-idrottsklubbarna får hundratals barn i rörelse

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.08.2016 kl. 09:00
Utgivare: Vaasan kaupunki

I Vasa stads idrottsklubbar för skolelever deltar årligen hundratals barn. Syftet med de avgiftsfria klubbarna är att uppmuntra sådana barn som rör sig mindre och som inte är med i någon idrottsförening att röra på sig. Anmälningstiden till klubbarna som börjar i slutet av augusti pågår som bäst.

I klubbarna som Vasa stads idrottsservice ordnade i fjol deltog över 500 skolelever. 

Action-idrottsklubbar ordnas för barn i åk 1-6 före skoldagens början eller genast efter dess slut på den egna skolan. Verksamheten är avgiftsfri för familjerna.

Målet är i synnerhet att uppmuntra barn som rör mindre att röra på sig mera, att utveckla deras motorik och sociala färdigheter samt att motivera dem och sänka tröskeln till att motionera på egen hand.

- Vi vill erbjuda barnen mångsidiga idrottsupplevelser fyllda av glädje och känsla av att lyckas, beskriver idrottskoordinator Jaakko Saarinen, som ansvarar för verksamheten.

Tafattlekar, parkour och traditionella spel

I klubbarna utövar barnen motion i olika miljöer, leker olika lekar, spelar olika spel och bekantar sig anpassat med olika grenar.

- T.ex. programmet för första- och andraklassisterna innehåller tafattlekar, parkour och naturutflykter. Femte- och sjätteklassisternas program innehåller t.ex. boll- och racketspel samt trickbanor, berättar Saarinen.

Till stadens idrottsklubbar kan man anmäla sig under tiden 1-21.8 på adressen www.vaasa.fi/sv/blanketter/idrottsklubb-anmalning

Klubbarna börjar vecka 35 och pågår till vecka 49.

Klubbarna hålls i skolornas gymnastiksalar och på skolgårdarna. Som ledare fungerar stadens idrottsservices idrottsinstruktörer samt ledare för VPS juniorer eller skolans morgon- och eftermiddagsverksamhet.

Ytterligare upplysningar ger: idrottskoordinator Jaakko Saarinen, 0400 983 993, jaakko.saarinen@vaasa.fi

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs