Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Åbo stad behandlar utarrendering av tomten till Aleksi Valavuori – Tv-serie om byggande spelas in i Åbo

Turun kaupunki

Åbo stad behandlar utarrendering av tomten till Aleksi Valavuori – Tv-serie om byggande spelas in i Åbo

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.03.2016 kl. 15:03
Utgivare: Turun kaupunki

Direktionen för Fastighetsaffärsverket föreslås 23.3 att en tomt utarrenderas för inspelning av en tv-serie som handlar om olika byggprojekt för egnahemshus. Direktionen fattar beslut om utarrendering av tomten direkt genom prövningsförfarande. Överlåtelsen av egnahemstomten enligt näringspolitiska principer har hittills tillämpats tre gånger.

Byggnadsobjektet är beläget i stadsdelen Nummis i Åbo på adressen Skogsvägen 2. En av huvudpersonerna i programmet är idrotts- och mediepersonen Aleksi Valavuori vars husprojekt kommer att följas i programmet.

Det föreslås att tomten överlåts utan anbudsförfarande, eftersom publiciteten kring tv-serien som presenterar nya teknologiska lösningar inom byggandet anses främja stadsmarknadsföring och varumärkesbygge, och därtill anses som specialintresse som nämnts i stadsfullmäktiges beslut (5.10.2009 § 219).

Fastighetsaffärsverket förordar att objektet överlåts till gängse pris, men utan anbudsförfarande och reservation. För att bestämma det gängse värdet har Fastighetsaffärsverket låtit göra tre bedömningar av en auktoriserad fastighetsvärderare. Utgående från dessa värderingsutlåtanden uppgår det gängse priset till 100 000 euro så att det årliga basarrendet utgör 4 % av kapitalvärdet dvs. 4 000 euro.

Husen i programmet som produceras av FremantleMedia Finland Oy för MTV representerar exceptionellt högutvecklade intelligenta hus. Programmet i tio delar sänds på MTV:s kanaler under våren 2017. 

Ytterligare information:
Markanvändningsplanerare Juha Lipponen, tfn 050 558 9542
Direktör för fastighetsutvecklingstjänster Petri Liski, tfn 050 558 9504

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs