Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » 6Aika: Suomen kuusi suurinta kaupunkia tiivistävät yhteistyötään

Turun kaupunki

6Aika: Suomen kuusi suurinta kaupunkia tiivistävät yhteistyötään

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2015 klo 15:04
Julkaisija: Turun kaupunki

Julkisen sektorin tarjoamiin palveluihin kohdistuu suuria kustannus- ja tehostamispaineita. Toisaalta perinteisten toimialojen rajapinnoille syntyvä kokonaan uusi alue luo yrityksille mahdollisuuksia uuden liiketoiminnan ja kansainvälisten vientituotteiden kehittämiseksi. Suomen kuusi suurinta kaupunkia tiivistävät yhteistyötään haasteisiin vastaamiseksi ja mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Kuutoskaupunkien Avoimet Innovaatioalustat-kärkihankkeessa Espoo, Helsinki, Tampere, Turku, Oulu ja Vantaa yhdistävät suurimpien kaupunkien innovaatio- ja kehitysympäristöt kansalliseksi avoimien innovaatioalustojen verkostoksi.

Innovaatioalustat ovat uusien tuotteiden, palvelujen ja markkinoiden kehittämistä mahdollistavia työympäristöjä. Näitä hyödyntäen kaupunkiyhteisö voi yhdessä synnyttää uusia palveluja, ratkaisuja ja liiketoimintaa. Kärkihanke kuuluu 6Aika-kaupunkistrategiaan, jossa Suomen suurimmat kaupungit pyrkivät yhteisvoimin kohti avoimia ja älykkäitä palveluja.

Tavoitteena on vahvistaa Suomen kilpailukykyä synnyttämällä palvelusektorille uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Kuutoskaupunkien erilaisuutta ja erityisyyttä hyödyntämällä luodaan parhaat toimintatavat ja -ympäristöt kaupunkipalvelujen kehittämiselle. Uusia palveluja kehitetään ja testataan eri toimialoilla yhteistyössä yritysten ja kehittäjien kanssa kokonaisuudessa, joka kattaa kolmanneksen Suomen väestöstä. Hankkeessa kehitetyt toimintatavat ja tiedot tulevat vapaasti myös muiden kuntien käyttöön.

- 6Aika-yhteistyön avulla meillä on käytettävissä riittävän suuri kriittinen massa uusien asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden palveluiden kehittämiseksi ja testaamiseksi, sanoo Avoimet Innovaatioalustat kansallinen koordinaattori Mika Rantakokko Oulun kaupungilta.

- Kaikista 6Aika-kaupungeista löytyy kaupunginosia – esimerkiksi Helsingin Kalasatama, Tampereen Tesoma ja Turun Skanssi - joiden kehittämiseen tarvitaan uusia ideoita. Näissä kohteissa voidaan hyödyntää 6Aikakaupunkien yhteistyötä, oli kysymys sitten Oulussa kehitetystä Virtuaalikaupunki-osaamisesta tai Espoon kaupunki-yritys yhteistyön malleja. Kun kaikkien kuuden kaupungin tarjonta ja osaaminen liitetään yhteen, mahdollisuudet moninkertaistuvat, toteaa Turun kaupungin Avoimet Innovaatioalustat hankkeen projektipäällikkö Aino Ukkola.

Lisätietoa:

  • 6aika.fi
  • Mika Rantakokko, hankepäällikkö, Oulun kaupunki, mika.rantakokko@ouka.fi, puh. 046 9227 227
  • Aino Ukkola, projektipäällikkö, Turun kaupunki, aino.ukkola@turku.fi, puh. 044 9075 200

6Aika slogan

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs