Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » 344 utlåtanden om utkastet till kommunallag

Valtiovarainministeriö

344 utlåtanden om utkastet till kommunallag

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.08.2014 kl. 16:47
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Antalet utlåtanden om utkastet till den nya kommunallagen uppgick till 344 stycken inom utsatt tid, av vilka 243 från kommunerna och 101 från anda parter. Utlåtandetiden löpte ut den 26 augusti. En del av utlåtandegivarna har meddelat att de lämnar in sina utlåtanden efter tidsfristen.

Utlåtandena om det nya lagutkastet kan läsas i statsrådets projektregister. Utlåtandena finns på mellanbladet Asiakirjat, under projektnummer VM065:00/2012.

Utlåtandena (hare.vn.fi)

Målet är att en sammanfattning av utlåtandena blir färdig i september.

Lagen träder i kraft vid ingången av 2015 

Regeringens proposition till en kommunallag bereds vid finansministeriet på basis av remissresponsen. Målet är att propositionen skulle överlämnas till riksdagen under hösten, och att den nya kommunallagen skulle träda i kraft vid ingången av 2015.  

Lagutkastet och begäran om utlåtande (på finska)
Kommunallagen förnyas – fokus på kommuninvånarna, ledandet och balansen inom kommunalekonomin  (pressmeddelande 8.5.2014)

Ytterligare information:

Päivi Laajala, överdirektör, tfn 02955 30026
Anu Hernesmaa, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30027
Eeva Mäenpää, lagstiftningsråd, tfn 02955 30266

 

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs