Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Zalandon ensimmäisen neljänneksen tulokset vahvistettu: kannattava kasvu ja alustastrategiaa tukevat investoinnit jatkuivat

Zalando

Zalandon ensimmäisen neljänneksen tulokset vahvistettu: kannattava kasvu ja alustastrategiaa tukevat investoinnit jatkuivat

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 12:10
Julkaisija: Zalando

Berliini, 12.5.2016 – Euroopan johtava muodin verkkokauppa-alusta Zalando SE on vahvistanut ensimmäisen kvartaalin tuloksensa. Vuoden 2016 ensimmäisen kvartaalin aikana vahva kasvu jatkui, ja Zalando teki alustastrategiaansa tukevia investointeja kehittääkseen verkkokaupan logistiikkaketjua, operaatioita ja teknologiaa.

Zalando kasvatti konserninlaajuista liikevaihtoaan vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana 796 miljoonaan euroon eli 23,7 prosenttia. Viime vuonna konsernin liikevaihto ensimmäisen neljänneksen aikana oli 644 miljoonaa euroa. 

Oikaistu liikevoitto (EBIT) oli 20 miljoonaa euroa, mikä vastaa 2,5 prosentin liikevoittomarginaalia. Viime vuonna liikevoitto oli 29 miljoonaa euroa eli 4,5 prosenttia. Zalando toistaa koko vuoden ohjeistuksensa, jonka mukaan liikevaihdon kasvu on 20–25 prosentin yläpäässä ja liikevoittomarginaali on 3,0–4,5 prosenttia.

– Kehitämme toimintaamme laajasti useilla alueilla alustastrategiamme ja kasvusuunnitelmamme mukaisesti. Samalla ydinliiketoiminta-alueemme kehittyy voimakkaasti ja kasvatamme markkinaosuuttamme, sanoo Zalandon hallituksen jäsen Rubin Ritter.

Zaladon partneriohjelma jatkoi laajenemistaan ensimmäisen kvartaalin aikana. Partneriohjelma tarjoaa brändeille mahdollisuuden käyttää Zalandoa suoraan myyntialustanaan. Ohjelma on osa Zalandon alustastrategiaa, joka tuo sekä brändit, yhteistyökumppanit että asiakkaat yhteen. Ensimmäisen neljänneksen aikana Zalandon partneriohjelmaan liittyi yli 150 brändiä, muun muassa Adidas ja Superdry. Lisäksi Zalando osti saksalaisen Tradebyte-yrityksen, joka on yksi Euroopan johtavista verkkokaupan integraatioratkaisujen tarjoajista. Tradebyten asiakkaita ovat erityisesti muoti- ja lifestyle-alan jälleenmyyjät ja brändit.

Zalando jatkoi asiakastyytyväisyyden kehittämistä panostamalla logistiikkaketjuunsa ensimmäisen neljänneksen aikana. Kansainvälisessä satelliittivarastossa Stradellassa, Italiassa onnistuttiin nopeuttamaan italialaisten tilausten toimitusta 1,5 päivällä. Lisäksi uuden varaston rakentaminen Lahriin, Saksaan etenee aikataulussa.

 

Lisätietojahttps://corporate.zalando.com/en/zalando-continues-profitable-growth 

Sigrid Dalberg-Krajewski

Corporate Communications Manager Nordics

Puh. +4915256772051

Sähköposti: sigrid.dalberg-krajewski@zalando.se

Zalando

Zalando (https://corporate.zalando.com) on Euroopan johtava muodin verkkokauppa ja muotiteknologiatalo, jossa yhdistyy muodin asiantuntijuus sekä uusin online-teknologia. Zalando tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, kenkiä ja asusteita, jotka toimitetaan ilmaiseksi ja jotka on mahdollista palauttaa kuluitta. Yli 1500 valmistajan merkkivalikoimaan kuuluu tunnettuja suosikkivalmistajia, designer-kokoelmia ja paikallisia brändejä sekä Zalandon omia merkkejä. Zalando toimii Euroopassa 15 maassa ja toimittaa tilaukset tehokkaasti kolmen Saksassa sijaitsevan keskusvarastonsa kautta. Zalando kehittää itse omaa verkkokauppa-alustaa kahdessa teknologiakeskuksessaan Dublinissa ja Helsingissä. Kesällä 2015 avattu Helsinki Tech Hub on avainasemassa Zalandon mobiiliin räätälöityjen palveluiden kehittämisessä. Zalandon verkkokaupassa käy yli 131 miljoonaa kävijää kuussa, joista 59 prosenttia käyttää sivustoa mobiilisti. Vuonna 2015 Zalandolla oli noin 17,2 miljoonaa aktiivista asiakasta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs