Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Yritykset hyödynsivät HAMKin opiskelijoiden kansainvälistä osaamista markkinakartoitusprojekteissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yritykset hyödynsivät HAMKin opiskelijoiden kansainvälistä osaamista markkinakartoitusprojekteissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 12:06
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Valkeakosken kampuksella järjestettiin tiistaina 15.12. Market Entry -projektikurssin loppuseminaari. Seminaarissa kansainväliset opiskelijatiimit esittelivät markkinakartoitusprojektien lopputulokset yrityksille.

HAMKin kansainväliset opiskelijatiimit työstivät kuluneen syksyn aikana markkinakartoituksia eri kohdemaihin yritysten tarpeista lähtien. Toimeksiantajina toimivat hattulalainen ATP Automation Oy, hausjärveläinen InvestorEye Oy, janakkalalainen Mad Professor Amplification Oy, nurmijärveläinen Muoviura Oy sekä HAMKista valmistuneen muotoilija Elina Sekin Sekki Accesories.

Mad Professor Amplification on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä HAMKin opiskelijoiden kanssa kansainvälistymiseen liittyen. Kiinalainen opiskelija toteutti opinnäytetyönään markkinakartoituksen Kiinan markkinoille, jonka pohjalta yritys sai arvokasta tietoa uuteen markkina-alueeseen liittyen. Tällä kertaa projekti kohdistui Iso-Britanniaan ja tavoitteena oli löytää tietoa potentiaalisista asiakkaista.

– On ollut hienoa nähdä, että opiskelijat ovat olleet aidosti innostuneita projektista ja yrityksestämme. Heidän työnsä laajuus ja syvällisyys on ollut todella positiivinen yllätys - he ovat löytäneet paljon sellaista tietoa, jota meillä itsellä ei ole ollut aikaa etsiä, emmekä välttämättä olisi kaikkea löytäneetkään. Opiskelijat ovat hyvin taitavia tiedonhankinnassa ja osaavat hyödyntää sosiaalista mediaa. Parasta koko projektissa on ollut uudet näkökulmat: uusia tapoja tehdä kauppaa ja mennä markkinoille. Todella hyvää työtä, olemme tyytyväisiä, kiittelee Mad Professorin toimitusjohtaja Harri Koski, yksi projektin toimeksiantajista.

Start up -yritys InvestorEye hyödynsi HAMKin opiskelijoiden kansainvälistä osaamista ensimmäisen kerran ja kokemukset ovat hyvät.

– Opiskelijat antoivat kaikkensa projektille ja todella laittoivat itsensä peliin. Saamamme raportit ovat todella yksityiskohtaisia, kertoo InvestorEyen toimitusjohtaja Laura Kuittinen.

– Olemme start up ja asiat kehittyvät nopeasti ja muuttuvat päivittäin, ja opiskelijatkin tässä projektissa oppivat, että pitää pystyä muuttamaan suunnitelmia nopeastikin muuttuvissa tilanteissa, mikä on varmasti ollut vaikeaa. On hienoa nähdä, että opiskelijat ovat tässä onnistuneet. Lisäksi tuotteemme ei ole se kaikista yksinkertaisin, sillä kyse on sijoittajaviestintä-työkalusta, mutta opiskelijat onnistuivat hyvin pääsemään perille mistä on kyse, kertoo InvestorEyen kansainvälisestä myynnistä vastaava Johannes Bohren.

Market entry -kurssi toteutettiin projektien ympärillä nyt jo kolmatta kertaa, ja kaiken kaikkiaan mukana on ollut yhteensä 14 toimeksiantajaa. Kurssille osallistuu HAMKin liiketalouden ja tekniikan kansainvälisiä opiskelijoita eri yksiköistä. Market entry -projektit on yksi parhaista tavoista yrityksille hyödyntää alueella olevaa kansainvälistä osaamista ja kansainvälisiä opiskelijoita.

 

Lisätiedot: Salla Niittymäki, puh. 03 646 6313, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs