Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Vuoden ympäristöteko 2013 palkitaan kaivosalan EuroMining-messuilla

Tampereen Messut

Vuoden ympäristöteko 2013 palkitaan kaivosalan EuroMining-messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2013 klo 20:19
Julkaisija: Tampereen Messut

UUDET KAIVOSMESSUT KIINNOSTAVAT MAAILMALLA ODOTETTUA ENEMMÄN

Syksyllä järjestettävät uudet EuroMining 2013 -messut ovat herättäneet laajaa kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Kaivosteknologian ammattimessujen näyttelypinta-alaa on lisätty suuren ennakkosuosion myötä. Tampereella 11.–12.9.2013 pidettäville messuille on tulossa myös odotettua enemmän kansainvälisiä kävijöitä. EuroMining 2013 -messut avaa työ- ja elinkeinoministeriön strateginen johtaja Mari Pantsar-Kallio. Alan uusi tunnustuspalkinto Vuoden ympäristöteko 2013 jaetaan kansainvälisessä avajaisseminaarissa. EuroMining on ensimmäinen tapahtuma, joka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuussa valmistuvassa uudessa E-hallissa.

EuroMining 2013 -messujen suosio on yllättänyt meidät todella positiivisesti. Odotettua isomman kysynnän vuoksi kasvatimme tapahtuman näyttelypinta-alaa parilla tuhannella näyttelyneliöllä. EuroMiningissa on nyt yli 5000 näyttelyneliötä eli 25 prosenttia enemmän kuin alun perin suunnittelimme. Alan merkittävät toimijat ovat näyttävästi mukana messuilla. Esimerkiksi Metso ja Sandvik Mining and Construction Oy panostavat messuosallistumiseen merkittävästi. Näiden kahden yrityksen messuosastot ovat kooltaan yhteensä jo yli 1200 neliötä, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.


EuroMining-messuille on tulossa kävijöitä ja näytteilleasettajia useista maista

Tampereen Messut Oy toteuttaa uuden tapahtuman yhteistyössä Vuorimiesyhdistys ry:n ja Tekesin Green Mining -ohjelman kanssa. EuroMining 2013 on yksi odotetuimmista kaivosteknologiamessuista Euroopassa. Suomen ykkössija kiinnostavimpana kaivosmaana Fraser-instituutin tekemässä tutkimuksessa näkyy myös EuroMiningin globaalissa kiinnostavuudessa.

– Messut ovat matkakohteena herättäneet kiinnostusta muun muassa Intiassa, Venäjällä, Etelä-Afrikassa, Australiassa, Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Ruotsissa. Näytteilleasettajia on tämänhetkisten tietojen mukaan tulossa messuille Suomen lisäksi kuudesta eri maasta. Tavoitteenamme on luoda EuroMiningista Euroopan johtava kaivosteknologian ammattimessutapahtuma, toteaa myyntijohtaja Ville Keskinen Tampereen Messut Oy:stä.


Uudessa E-hallissa nähdään jopa yli 60 tonnia painavia kaivosteollisuuden koneita ja laitteita

– EuroMiningissa on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä suuria kaivosteollisuuden koneita ja laitteita, joita Tampereella ei ole aiemmin messuhallissa nähty. EuroMiningia ja tulevia tapahtumia silmällä pitäen Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy päätti investoida lisää syyskuussa valmistuvan E-hallin lattiaan, jotta sitä saatiin vahvistettua alkuperäisiin suunnitelmiin nähden. Nyt näitä jopa yli 60 tonnia painavia koneita ja laitteita voi tuoda messuille useampia, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.  

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakennettava uusi E-halli on ensimmäisen kerran käytössä EuroMining-messuilla. E-hallin 11 223 neliötä sisältävät 5263 neliötä näyttelytilaa, 3103 neliön logistiikkakeskuksen tapahtumien alihankkijoiden varasto- ja tuotantotiloiksi sekä ravintolatiloja. Uusi halli tulee olemaan jatkossa erilaisten tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka. Messuilla hallista käytetään kansainvälisen tavan mukaan nimeä E-halli, mutta muissa tapahtumissa se tunnetaan nimellä TähtiAreena.


Vuoden ympäristöteko 2013 palkitaan kansainvälisessä avajaisseminaarissa

Messujen seminaareissa puhuttavat muun muassa kaivosteknologiaan, rahoitukseen, turvallisuuteen, maineenhallintaan, sosiaaliseen vastuuseen, ympäristöasioihin ja kestävään kehitykseen liittyvät asiat. Keskiviikkona 11.9. toteutetaan kansainvälinen avajaisseminaari EuroMining Opening Seminar, jossa avauspuheen pitää strateginen johtaja Mari Pantsar-Kallio työ- ja elinkeinoministeriöstä. Lisäksi seminaarissa puhuvat toimitusjohtaja Pekka Perä, Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj, toimitusjohtaja Alp Malazgirt, Yildirim Holding Inc., Metals and Mining, Turkki, professori Robin Batterham, Melbournen yliopisto, Australia, Vice President (vedenkäsittely) Tim Lilley, Pall Corporation, Iso-Britannia ja Business Development Manager Taina Heimonen, Sandvik Mining and Construction Oy.

Seminaarissa palkitaan Vuoden ympäristöteko 2013. Alan uusi tunnustuspalkinto jaetaan kaivosalan toimijalle, joka huomioi esimerkillisesti ympäristöasiat toiminnassaan. Palkintoraatiin kuuluvat GTK:n pääjohtaja Elias Ekdahl, Kaivannaisteollisuus ry:n puheenjohtaja Tarmo Tuominen ja Vuorimiesyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harri Natunen.


Green Mining näkyvänä teemana messuilla

Ympäristöystävällisyyden kehittäminen ja kestävän kehityksen edistäminen ovat kaivosteollisuuden toimijoiden keskeisiä tavoitteita. EuroMining tarjoaa hyvän tilaisuuden tuoda esille Green Mining -ajattelua ja innostaa yrityksiä mukaan kaivosteollisuuden vahvaan kasvuun. Messujen ohjelmassa on muun muassa Green Mining pk -työpaja, jossa esitellään lyhyesti Green Mining -ohjelma sekä Tekesin mahdollisuudet auttaa yrityksiä oman toimintansa kehittämisessä.

Green Mining Seminar tutustuttaa messuvieraat Tekesin Green Mining -ohjelmaan, jonka päämääränä on nostaa Suomi vuoteen 2020 mennessä kaivosalan ekotehokkuuden edelläkävijäksi. Ohjelman pääteemat ovat mineraalivarannot sekä huomaamaton ja älykäs kaivostuotanto. Ohjelmassa luodaan kasvavan ja perinteisen kaivostoiminnan rinnalle uutta, erityisosaamista vaativaa liiketoimintaa. Keskeisenä tavoitteena on kasvattaa vientiin tähtäävien pk-yritysten määrää mineraaliklusterissa ja nostaa tutkimus maailman huipulle valituilla sektoreilla.


EuroMining – kaivosalan ammattilaisten uusi kohtauspaikka

EuroMining kokoaa saman katon alle kaivos- ja louhintateollisuuden, geologian, rikastus- ja prosessiteollisuuden sekä metallurgian ammattilaiset. Messut tarjoavat kovassa noususuhdanteessa olevan alan toimijoille odotetun foorumin luoda kansainvälisiä kontakteja, esitellä uutuuksia ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista. Messuilla luodaan katsaus koko tuotantoketjun keskeisiin näkymiin. EuroMining-messujen ohjelma osoitteessa www.euromining.fi (Ohjelma).


EuroMining-messujen tuoteryhmät ovat automaatio- ja raportointijärjestelmät, automaatioprojekti- ja asiantuntijapalvelut, elinkaaripalvelut, energiansaanti ja tehokkuus, Green Mining, kaivosgeologia, kalliomekaniikka, kuljetus ja logistiikka, kunnossapidon varaosat ja komponentit, kunnossapito, kunnossapito ja kunnonvalvonta, louhintamenetelmät, maarakentaminen, metallinjalostus, mineraalien erotus, ”Mining contractor”/ulkoistetut palvelut, mittaus, murskaus, näytteenotto ja -analysointi, panostus, poraus, prosessointi ja automaatio, rahoituspalvelut, rekrytointi ja koulutus, rikastus ja prosessi, suodatinkankaat, suunnittelu, tukeminen, työturvallisuus, täyttö, varastointi, vedenpoisto, viestintäyhteydet ja ympäristönsuojelu.Mediamateriaalit:

  • EuroMining-messuista julkaistut lehdistötiedotteet, logot ja bannerit löytyvät tapahtuman mediasivuilta osoitteesta www.euromining.fi (Medialle)
  • Kuvapyynnöt: eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

TähtiUutiset:


LISÄTIEDOT: www.euromining.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs