Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Viimeinen mahdollisuus osallistua kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjien koulutukseen 29.9.2015

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Viimeinen mahdollisuus osallistua kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjien koulutukseen 29.9.2015

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 09:04
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestää Pasilassa 29.9.2015 koulutuksen uusille hakijoille, jotka ovat hakeneet kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjän oikeuksia. Koulutukseen tulee osallistua, jos haluaa järjestää kasvinsuojeluaineista annetun lain (1563/2011) mukaisia koulutuksia ja tutkintoja kasvinsuojeluaineiden ammattikäyttäjille. Hakukriteerit ovat nettisivuillamme www.tukes.fi/kskouluttajahaku.

Tukesin järjestämä koulutus videoidaan. Jatkossa yksittäisille uusille hakijoille annetaan koulutuksen videomateriaali itseopiskeltavaksi, jonka jälkeen hakijan tulee osallistua tenttiin. Videomateriaalin avulla uusille hakijoille voidaan myöntää aiempaa ripeämmin lupa järjestää kasvinsuojelukoulutuksia ja -tutkintoja.

Kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttäviltä vaaditaan kasvinsuojelututkinto 26.11. alkaen. Laissa on annettu tutkintovelvoitteeseen siirtymäsäännös, joka koskee maatalouden ympäristötuen kasvinsuojelukoulutuksen käyneitä henkilöitä.

Tukesin 29.9. järjestämän koulutuksen ohjelma

08.30                Kahvi

9.00 - 10.00      Keskeiset koulutukseen ja tutkintoon liittyvät vaatimukset, Pauliina Laitinen, Tukes

10.00 - 11.30    Integroidun torjunnan yleiset periaatteet, Hanna Skogster, Puutarhaliitto ry

11.30 - 12.30    Lounas

12.30 - 13.00    Kasvinsuojeluaineiden säilytys ja valvonta, Lotta Kaila, Tukes

13.00 - 13.45    Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat riskit ympäristöön sekä niiden hallinta, Pauliina Laitinen, Tukes

13.45 - 14.15    Laittomiin tai väärennettyihin kasvinsuojeluaineisiin liittyvät riskit ja tunnistamismenetelmät, Anne-Maj Grimm, Kasvinsuojeluteollisuus ry

14.15 - 14.45    Kahvi

14.45 – 15.30   Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat vaarat ja riskit työterveyteen sekä niiden hallinta, Marika Päällysaho, Tukes

15.30 - 16.15    Levitysvälineiden huolto ja kalibrointi, pistekuormituksen vähentäminen, Matias Rönnqvist, Kasvinsuojeluteollisuus ry

Ilmoittaudu kahvituksia varten sähköpostitse Pauliina Laitiselle (osoite muotoa etunimi.sukunimi@tukes.fi) viimeistään viikko ennen koulutuspäivää. Huom! Lounas on omakustanteinen.

Lisätietoja Pauliina Laitinen, puh. 029 5052 171, etunimi.sukunimi@tukes.fi www.tukes.fi/kskouluttajahaku

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Youtube: Tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs