Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Venäjä-liiketoiminnan osaajaksi KyAMK:sta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Venäjä-liiketoiminnan osaajaksi KyAMK:sta

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 11:36
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on 3.4.2013 päättyvässä kevään yhteishaussa tarjolla uusi kansainvälisen markkinoinnin ja Venäjä-liiketoiminnan suuntautumisvaihtoehto.

Liiketalouden koulutusohjelmaan kuuluvassa suuntautumisvaihtoehdossa koulutuksen sisältö kattaa kansainvälisen markkinoinnin opintoja. Venäjään erikoistuvat opiskelevat kauppaa, markkinointia, myyntiä, asiakaspalvelua ja muita liiketoiminnan osa-alueita sekä Suomessa että Pietarissa.

Kansainvälisen markkinoinnin ja Venäjä-liiketoiminnan koulutus on pääasiassa suomenkielistä, mutta opintoja on englanniksi ja myös venäjäksi opiskelijoiden kielitaidon mukaan. Opettajina toimivat sekä suomalaiset että venäläiset opettajat ja muut asiantuntijat.

Opiskelijoille on tarjolla myös runsaasti kieliopintoja, ainakin 15–30 op venäjän kieltä, mutta myös englantia ja valinnaisia kieliä.

Opiskelijat voivat suorittaa työharjoittelunsa Venäjällä suomalaisissa yrityksissä tai Suomessa esimerkiksi matkailualan yrityksissä.

Opintoja myös Venäjällä

Koulutusohjelmassa tehdään yhteistyötä Mikkelin AMK:n matkailun Venäjä-painotteisen koulutusohjelman kanssa. Esimerkkinä yhteistyöstä on tulevana syksynä järjestettävä intensiivijakso Pietarissa, johon myös syksyllä opintonsa aloittavat voivat osallistua.

Opintoihin sisältyy kolmen kuukauden mittainen opiskelu Pietarissa KyAMK:n yhteistyöoppilaitoksissa, joissa opiskellaan yhdessä venäläisten opiskelijoiden kanssa.

Osaajille kysyntää

Suuntautumisvaihtoehdosta valmistuneet osaavat arvioida Venäjää, erityisesti Pietaria, yrityksen toimintaympäristönä ja tietävät, kuinka kansainvälisen markkinoinnin ja liiketoiminnan osaamista voi käytännössä soveltaa Venäjällä tai esimerkiksi matkailu- ja muiden palvelujen tarjonnassa venäläisille.

Aivan yhtä arvokasta osaamista on Venäjällä opiskelun ansiosta muodostunut  perusverkosto tulevien venäläisten alan ihmisten kanssa, omakohtainen tieto venäläisestä arkielämästä  ja kokemus elämisestä Venäjällä.

Valmistuneet voivat työllistyä erilaisiin kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija- ja kehittämistehtäviin, joissa edellytetään myös Venäjän liiketoimintaympäristön tuntemusta. Venäjän kielen taito tukee Venäjä-osaamista ja toimintakykyä Venäjällä.

Suuntautumisvaihtoehdon suunnittelussa vahvasti vaikuttaneet lehtori Soili Lehto-Kylmänen ja liiketalouden koulutusohjelmavastaava Aarni Ahtola kertovat Venäjä-liiketoimintaan suuntautuneiden tradenomien työllisyysnäkymien olevan varsin hyvät.

”Viime aikoina on uutisoitu, että entistä useampi Pietarissa toimiva – suomalainen ja venäläinen - yritys haluaa palkata suomalaisia töihin Venäjälle. Tarvetta osaajille siis on.”

Lisätietoja kansainvälisen markkinoinnin ja Venäjä-liiketoiminnan suuntautumisvaihtoehdosta.

Liiketalouden koulutusohjelma haussa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 4.3.–3.4.2013. Haku osoitteessa www.amkhaku.fi.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Koulutusohjelmavastaava Aarni Ahtola
p. 044 702 8218
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs