Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » VAHVOJEN INVESTOINTIEN VUOSI

Oras Invest

VAHVOJEN INVESTOINTIEN VUOSI

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 08:30
Julkaisija: Oras Invest

Aktiivinen teollinen omistaja Oras Invest Oy on julkaissut vuosikertomuksensa vuodelta 2013 www.orasinvest.fi. Oras Investin omistamien yhtiöiden, Oras Groupin, Uponorin, Tikkurilan ja Kemiran, yhteenlaskettu liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa, ja ne työllistivät 13 443 ihmistä 40 maassa.

Yhtiön nettovarallisuus kasvoi 776 miljoonaan euroon eli 20 prosenttia vuoden takaisesta. Velkojen suhde omistusten markkina-arvoon supistui 16 prosenttiin edellisvuoden 22 prosentista.

”Perheyhtiömme on aina halunnut varmistaa sen, että yrityksillämme on terve tase, positiivinen kassavirta ja kestävä kannattavuus. Niiden tehokas sopeutuminen viime vuosien epävarmuuden aikaan on valanut vahvan perustan, joka mahdollisti laajennukset yritysostoin vuonna 2013”, kertoo Oras Investin toimitusjohtaja Jari Paasikivi.

”Vesi ja rakennus teollisuus ovat päätoimialamme. Euroopan rakentaminen pysyi vaisuna, mutta Uponorin ja Kemiran menestys Yhdysvalloissa toi kasvua. Uponor kasvaa LVI-, rakennuspalvelujen ja infrateknologian kansainvälisenä toimittajana. Kemira etenee puhtaan veden liiketoiminnassaan, jonka merkitystä yhteiskuntien kestävälle kehitykselle ja tulevaisuudelle ei voi liikaa korostaa. Tikkurila on alansa tunnetuin ja menestynein brändi Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa.”

”Alkujuuremme, jatkuvasti kehittyvä hanavalmistaja Oras teki merkittävän avauksen Keski-Euroopan suurille markkinoille ostamalla itsensä kokoisen saksalaisen Hansan. Oras Group kasvoi kertaostolla Pohjoismaiden ykkösestä Euroopan johtavien hanavalmistajien joukkoon. Syntyi yksi yhtiö, jolla on kaksi laadustaan ja huippudesignistaan tunnettua brändiä, Oras ja Hansa. Uponor käynnisti yhteisyrityksen Uponor Infra Oy:n KWH Pipen kanssa heinäkuussa. Kemira teki useita strategisia yritysjärjestelyjä. Tikkurila jatkoi entisessä muodossaan”.

Oras ja Uponor tekivät kohtuullisen tuloksen, Tikkurila jatkoi edelleen vahvana, ja Kemira paransi tulostaan. ”Hyvin vaikeasta markkinasta emme saaneet mitään apua, kaikki parannukset tulivat omista toimista.” Yhtiöt maksoivat Oras Investille osinkoja noin 27,4 miljoonaa euroa (29,2 miljoonaa vuonna 2012).

Oras Investin tulos oli 27,4 miljoonaa euroa (28,1). Osakkeenomistajien kokonaistuotto (Total Shareholder Return TSR oli 26 prosenttia (49) ja Oras Investin nettovarallisuus (Net Asset Value NAV) 776 miljoonaa euroa (617 miljoonaa). Omavaraisuus vahvistui 76 prosenttiin (72), ja velkaantuminen supistui 30 prosenttiin (37).

”Markkinoiden sumeus jatkuu. Venäjä ja Ukraina lisäävät epävarmuutta. Kilpailu lähes nollakasvun markkinoilla vain kiristyy, joten kasvumme tulee markkinaosuuksien valtaamisesta. Strategiset yritysostot, teknologiset innovaatiot, maailmanluokan tutkimus ja kehitys sekä investoinnit uusiin tuotantotekniikoihin ovat keinoja, joilla jatkamme määrätietoista työtä yritystemme terveen ja kestävän kasvun hyväksi”, sanoo Jari Paasikivi.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Jari Paasikivi, puh 010 2868 100, jari.paasikivi@orasinvest.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs