Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Uusi IKEA-kuvasto innostaa elämään arkea omaan tyyliin

 IKEA Oy

Uusi IKEA-kuvasto innostaa elämään arkea omaan tyyliin

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2016 klo 18:00
Julkaisija: IKEA Oy

Kotona on tärkeintä viihtyä ja nauttia olostaan. 22.8. ilmestyvä uusi IKEA-kuvasto kannustaakin tarttumaan sisustusideoihin, jotka tekevät omasta kodista entistä toimivamman ja viihtyisämmän – enemmän omannäköisen. Uuden kuvaston myötä IKEA Suomi myös juhlistaa 20-vuotista taivaltaan suomalaisten kotien ja arjen asiantuntijana.

Yhä hektisempi arki on tehnyt kodista ja siellä vietetystä ajasta entistä tärkeämpää. Kodin pitäisi olla paikka, jossa voi käpertyä nauttimaan omasta ajasta tai rakkaiden seurasta.

– IKEA-arvot ja -valikoima perustuvat ajatukseen, ettei ole olemassa vain yhtä tapaa sisustaa. Meidän mielestämme sisustusratkaisujen ja -tuotteiden tulisi olla yhtä muuntautuvia ja yksilöllisiä kuin ihmistenkin. Kodin pitäisi olla omannäköinen paikka rentoutumiselle ja yhdessäololle. Haluamme, että suomalaisista olisi ihanaa olla kotona, toteaa IKEA Suomen viestintäjohtaja Kirsi Gotthardt.

Keittiöuutuuksia, viherkasveja ja voimakkaita värejä

Kuvasto tarjoaa ideoita kaikkiin kodin tiloihin, mutta se paneutuu erityisesti keittiöön ja ruoanlaittoon liittyviin ratkaisuihin. Tuoreessa kuvastossa näkyvät myös tämän hetken sisustustrendit: runsas viherkasvien käyttö, luonnonmateriaalit ja pehmeät sävyt mustan rinnalla sekä toisaalta hyvin rohkeat, raikkaat väriyhdistelmät.

– BARKABODA-keittiötyötaso tuo himoitun kalanruotokuvion osaksi keittiön sisustusta. Martin Bergstömin suunnittelema musta-harmaa KALVIA-keittiöovimallisto muistuttaa graafista taideteosta ja sopii erityisesti avokeittiöihin. Red Dot Design Award -muotoilupalkinnon voittanut kannettava TILLREDA-induktioliesi puolestaan on mainio ratkaisu vaikkapa kesämökille, valottaa IKEA Suomen keittiöiden tuoteryhmäpäällikkö Vesa Riihelä.

Kestävä kehitys, laatu ja toimiva muotoilu vedonneet suomalaisiin jo 20 vuotta

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun IKEA avasi ensimmäisen sisustustavaratalon Suomeen, Espoon Lommilaan. Edulliset ja itsekoottavat huonekalut valloittivat nopeasti monet suomalaiskodit. Asumisen persoonallisuus ja viihtyisyys korostuivat entisestään, ja sisustuksesta tuli monien harrastus. Kuluttajien tietoisuus kestävästä kehityksestä lisääntyi1. Sisustusunelmia ja kuluttajatoiveita mukailevat IKEA-tuotteet ovatkin asettuneet vankasti suomalaisiin koteihin ja sydämiin.

– Kaikki IKEA-tuotteet ja -sisustusratkaisut on suunniteltu meidän tavallisten ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin. Vierailemalla tavallisten suomalaisten kodeissa ja tekemällä säännöllistä tutkimusta tiedämme, mistä tekijöistä suomalainen hyvä elämä ja arki rakentuvat. Kestävä kehitys, laatu ja kaunis, toimiva muotoilu ovat suomalaisten DNA:ssa. Ne ovat myös IKEA-muotoilufilosofian kulmakiviä sekä varmasti suuri syy IKEA-tuotteiden menestykseen Suomessa, Kirsi Gotthardt kertoo.

Poimintoja uudesta IKEA-kuvastosta

  • Stressitöntä ja omaehtoista ruoanlaittoa. Uusi IKEA-kuvasto tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja, jotta ruuan laittaminen sekä yhdessä syöminen vähentäisivät arjen paineita.
  • Pohjoismaista käsityöperinnettä. SÄLLSKAP-erikoismallisto koostuu huonekaluista, kankaista ja astioista, joiden inspiraationa ovat skandinaavinen perinne ja käsityöt.
  • Modernia intialaista estetiikkaa.Muotisuunnittelija Martin Bergströmin ja delhiläisten muotoiluopiskelijoiden yhteistyönä syntyneen SVÄRTAN-erikoismalliston tuotteissa toistuvat mustavalkoiset sävyt ja abstraktit, orgaaniset kuosit.

Erikoismallistot ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

Kaikki uutuustuotteet ja ratkaisut parempaan arkeen löytyvät nyt sekä IKEA-tavarataloista että osoitteesta IKEA.fi.

Painetun kuvaston lisäksi videoita, 3D-tunnelmaa ja lisättyä todellisuutta
FSC®-sertifioidulle paperille painettu IKEA-kuvasto julkaistaan tänä vuonna 32 kielellä 48 eri maassa. Painetun julkaisun lisäksi IKEA-kuvasto on elokuun lopussa saatavissa myös kokonaan uudistettuna mobiilisovelluksena, joka tarjoaa mm. runsaasti videoita ja 3D-tunnelmaa kodinsisustusratkaisuista. Lisätyn todellisuuden avulla käyttäjät voivat virtuaalisesti kokeilla IKEA-tuotteita omassa kodissaan. Syyskuun lopusta alkaen sovellus myös linkittyy saumattomasti viimeisimpään Apple TV:n versioon. Kuvaston saatavuus- ja jakelutiedot löytyvät tiedotteen lopusta.

Lisätietoja:
Heidi Azinur, viestintäpäällikkö, IKEA Suomi, heidi.azinur@ikea.com, puh. 050 3033 888, pr.finland@ikea.com

Kuvauslainat ja kuvapyynnöt:
pr.finland@ikea.com
Veera Aalto, viestintäassistentti, IKEA Suomi puh. 040 450 9646

Valokuvat ja muut lehdistömateriaalit: IKEA.fi/pressroom

IKEA Suomi on Facebookin lisäksi läsnä myös Instagramissa ja Twitterissä (@IKEASuomi). Osallistu ja seuraa keskustelua hashtageilla #ihanaaollakotona ja #IKEAkuvasto.

IKEA-kuvasto on saatavilla seuraavasti:

  • Sähköinen kuvasto on tarjolla syyskuun alusta alkaen osoitteissa IKEA.fi/kuvasto ja facebook.com/ikeasuomi.
  • Uudistettu kuvastosovellus on ladattavissa App Store -sovelluskaupasta ja Google Play -palvelusta 31.8. alkaen.
  • Painettu kuvasto on tarjolla kaikissa IKEA-tavarataloissa 26.8.2016 alkaen sekä noudettavissa R-kioskeista syyskuun alusta alkaen.
  • Kuvasto jaetaan 1,7 miljoonaan talouteen IKEA-tavaratalojen lähialueilla viikolla 34.

1 YLE Elävä arkisto, Koti ja sisustus 1980- ja 1990-luvuilla. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/30/koti-ja-sisustus-1980-ja-1990-luvulla

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs