Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Työnhakupeli lahjoituksena kymmeniin lukioihin kautta maan

Työnhakupeli

Työnhakupeli lahjoituksena kymmeniin lukioihin kautta maan

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2014 klo 12:00
Julkaisija: Työnhakupeli

Nuoret pelaavat itsestään työnhaun mestareita

Työnhakupeli® matkaa parhaillaan lukuisiin lukioihin Taloudellisen tiedotustoimiston TATin Kun koulu loppuu -rekan mukana. S-ryhmän alueosuuskaupat lahjoittavat Työnhakupelejä kiertueen lukioihin. Työnhakupeli on perinteinen lautapeli, jota pelaamalla nuoret oppivat työnhaussa tarvittavia taitoja. Nuoret erottautuvat työnhakijoiden joukosta eturiviin, ja työnantajat kohtaavat työnhakuun hyvin valmistautuneita nuoria.

TATin lukiokiertue kannustaa ja innostaa lukiolaisia omien vahvuuksien löytämiseen. Toiminnallisessa Kun koulu loppuu -rekassa on abeille koulutus- ja uravalintaa, työelämätaitoja ja yrittäjyyttä tukevia vuorovaikutteisia tehtäviä. Digirekka tavoittaa 18 viikon aikana tuhansia lukiolaisia ympäri Suomen.

S-ryhmän alueosuuskaupat lahjoittavat Työnhakupelejä kiertueen lukioihin. HOK-Elanto, S-ryhmän suurin alueosuuskauppa lahjoittaa pelit kiertueen varrelle osuviin kahdeksaan lukioon pääkaupunkiseudulla.
”Työnhakupeli on tervetullut, uusi tapa oppia työnhaun taitoja. Haluamme olla mukana tukemassa nuoria työelämään. Peli toivottavasti myös tuottaa meille työnhakuun hyvin valmistautuneita nuoria”, henkilöstön kehittämispäällikkö Katri Martikka toivoo.

Työnhakupelin kehittänyt Timo Karjalainen iloitsee, että lahjoitusten turvin pelin ääreen pääsee nyt yhä useampi nuori.
”Tällaista konkreettista osallistumista tämä aika vaatii!”

Työnhakupeli auttaa nuoria hakemaan töitä, valmistautumaan haastatteluun ja sitä kautta työllistymään. Pelaajat pohtivat esimerkiksi, ketä on hyvä pyytää suosittelijaksi, mitä osaamista työnantajalle kannattaa esitellä tai mistä avoimia työpaikkoja voi etsiä. Kaverit nostavat peukun ylös, jos vastaaja on tavoittanut heidän mielestään oikean vastauksen. Välillä ratkaisuja mietitään yhdessä tai pelin ohjaajan avustuksella.

Työnhakupeliä pelataan muun muassa kouluissa ja muissa oppilaitoksissa, kirjastoissa, nuorten työpajoilla ja nuorisotiloissa. Sitä voivat pelata kaikenikäiset nuoret ja miksei vanhemmatkin, joille työnhaku on ajankohtainen.
”Työnhakupeli on vahvasti mukana nuorten työllistämistalkoissa. Jokainen työkokemus on nuorelle arvokas ja vie häntä eteenpäin”, Karjalainen korostaa.

Työnhakupelistä on saatavilla suomen-, ruotsin-, venäjän- ja englanninkieliset versiot. Tuorein peliperheen jäsen on maahanmuuttajille kehitetty versio, jossa kysymyksiä ja kieliasua on muokattu suomea toisena kielenä puhuville sopiviksi.

Kun koulu loppuu -kiertueen aikataulut ja lukiot löytyvät tiedotteen liitteestä.

Lisätietoa

Liitetiedostot

Työnhakupeli on perinteinen lautapeli, jonka äärellä työnhaun niksit opitaan kuin itsestään. Missä olen hyvä? Millainen on hyvä CV? Mitä odotan työltä?

Työnhakupeli on pedagoginen työkalu, jonka avulla pelaajat pohtivat työnhaun vaiheita. Ensimmäinen maaliin ehtinyt saa pelissä työpaikan, mutta jokainen pelaaja oppii. Peli tuottaa valmiuksia, joiden avulla nuori pääsee työnhakijoiden joukosta eturiviin. Nuorten työelämävalmiudet kehittyvät ja mahdollisuus saada työpaikka paranee.

Työnhakupelistä on saatavilla suomen-, ruotsin-, venäjän- ja englanninkieliset versiot. Tuorein peliperheen jäsen on maahanmuuttajille kehitetty versio, jossa kysymyksiä ja kieliasua on muokattu suomea toisena kielenä puhuville sopiviksi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs