Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Tutkimus: Mainostoimistot luottavat liikepaikalla toteutettuun mainontaan

Tutkimus: Mainostoimistot luottavat liikepaikalla toteutettuun mainontaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2011 klo 16:00
Julkaisija: Flagmore Oy

Mainonnan digitalisoituminen ja uudet kanavat eivät horjuta mainostoimistojen uskoa liikepaikkamainontaan, käy ilmi tuoreesta Flagmore Oy:n teettämästä tutkimuksesta. Vaikka mainosammattilaiset uskovat liikepaikkamainonnan tehoon, sitä tehdään vielä vähän: liikepaikkamainonnan osuus on alle kymmenesosa Suomessa tehdystä markkinointiviestinnästä. Asiantuntijan mielestä liikepaikkamainonnassa voisi olla selvästi rohkeampi ote.


Pohjoismaiden suurin mainoskankaiden valmistaja ja liikepaikkamainonnan asiantuntija Flagmoren teettämässä tutkimuksessa kysyttiin suomalaisilta ja ruotsalaisilta mainostoimistolta näkemyksiä liikepaikkamainonnan tehosta ja tulevaisuudesta. Lähes sadan toimiston vastauksissa perinteinen liikepaikkamainonta kuten esimerkiksi mainoskankaat, banderollit, pakkaussuunnittelu ja promootiot nähdään tehokkaana mainonnan keinona.


Jopa 80 % valinnoista tehdään vasta liikkeessä

Tutkimukseen vastanneista jopa 60 % on sitä mieltä, että huomion herättäminen on erittäin tärkeä liikepaikkamainonnan tehtävä.  Myös opastaminen, muistuttaminen ja mielikuvan vahvistaminen nähdään merkittävinä liikepaikkamainonnan avulla saavutettavina tekijöinä.

Tutkimuksella haluttiin selvittää, miten mainonnan ammattilaiset suhtautuvat havaintoihin, joiden mukaan valtaosa ostopäätöksistä tehdään vasta ostopaikalla. Tukholman kauppakorkeakoulun apulaisprofessori Jens Nordfältin tutkimuksissa on havaittu, että jopa 80 % prosenttia tuotemerkkivalinnoista tehdään vasta kaupassa. Tutkijan mukaan ihmisen havainnointikyky on hyvin rajallinen, jolloin suurin osa liikkeen tuotteista jää kuluttajalle ”tuntemattomaksi massaksi” tämän etsiessä tuttuja tuotemerkkejä. Kaupan tehtävänä onkin auttaa asiakasta ymmärtämään näkemäänsä esimerkiksi kylttien ja mainoskankaiden avulla. 


Liikepaikkamainonta konkreettista ostopäätökseen vaikuttamista

Mainosammattilaisten mielestä mediamainonnan lisäksi kannattaa mainostaa sekä kaupassa sisällä että sen ulkopuolella. Vastanneista 90 % uskoo, että liikepaikkamainonta vahvistaa mediamainonnan tehoa. Brändin rakentamisen rinnalla liikepaikkamainonta tuo markkinointiin mitattavuutta ja konkreettisuutta, millä on selkeä tavoite - myynnin lisääminen.


”Liikepaikkamainonnan tehtävä on ohjata asiakas ensinnäkin sisälle liikkeeseen sekä kuitin kanssa ulos. Se vaatii hyvää suunnittelua ja riittävää panostusta”, muistuttaa Flagmoren toimitusjohtaja Aki Savonen.

 

Mainostajilla ei ole riittävästi tietoa liikepaikkamainonnan keinoista

Mainonnan neuvottelukunnan tuoreen mittauksen mukaan liikepaikkamainonta kattoi viime vuonna reilut yhdeksän prosenttia kaikesta Suomessa tehdystä markkinointiviestinnästä. Mainosalan ammattilaisten mielestä liikepaikkamainonnan pieneen osuuteen on syynä tiedon puute ja mainospaikkojen vähyys.  Yli kaksi kolmasosaa vastaajista oli jokseenkin tai vahvasti sitä mieltä, että mainostajilla ei ole riittävästi tietoa liikepaikkamainonnan välineistä. Sama määrä vastaajia oli sitä mieltä, että liikepaikkamainontaa tehdään vähän, koska kaikissa kohteissa ei ole sallittua mainostaa. Yli puolet mainosammattilaisista myös kokee, että mainospaikkoja on liian vähän.


Tutkimukseen vastasi 91 mainostoimiston edustajaa Suomessa ja Ruotsissa. Suomesta vastaajia oli 58 ja Ruotsista 33. Tutkimukseen osallistuneet mainostoimistot olivat henkilöstön määrällä mitattuna 1-60 hengen toimistoja.


Lisätietoa:
Flagmore, toimitusjohtaja Aki Savonen: 040 5611210
Jens Nordfältin tutkimuksesta: ”Marknadsföring i butik” (2007) ja ”In-Store Marketing” (2011)

Flagmore Oy on liikepaikkamainonnan asiantuntija ja Pohjoismaiden johtava mainoskankaiden ja liputustuotteiden valmistaja. Flagmore suunnittele ja toteuttaa liikepaikkamainontaa, joka sisältää niin perinteisiä kuin digitaalisia ratkaisuja. Innovatiivisen suunnittelun ja joustavan toteutuksen avulla Flagmore tuo asiakkaidensa viestin näkyviin siellä, missä ostopäätökset tehdään. Vuosikymmenten kokemuksella Flagmore toteuttaa tuottavaa mainontaa ja räätälöi tarkoitukseen sopivat ratkaisut asiakkaidensa vaihteleviin liikepaikkamainonnan tarpeisiin. Flagmoren toimintaa ohjaavat luotettavuus, laatu ja kustannustehokkuus. Lisätietoa www.flagmore.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs