Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Tutkimus: Lamapuheet eivät vaikuta ulkona syömiseen

Nets

Tutkimus: Lamapuheet eivät vaikuta ulkona syömiseen

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2013 klo 10:36
Julkaisija: Nets

Tutkimus: Lamapuheet eivät vaikuta ulkona syömiseen

Yli puolet suomalaisista käy ravintoloissa ja kahviloissa vähintään kerran kuukaudessa

 

Euroalueen vallitseva taloustilanne ei huoleta suomalaisia ravintoloissa kävijöitä. Selkeä enemmistö, 70 prosenttia tuoreen kyselytutkimuksen vastaajista, ilmoittaa, ettei tämän hetkinen yleinen taloustilanne ole vaikuttanut ulkona syömiseen. Neljä prosenttia kertoo syövänsä ulkona jopa useammin kuin aiemmin. Maksupalveluja ja järjestelmiä tarjoavan Netsin toteuttamaan tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista, 52 prosenttia, käy ulkona syömässä omalla rahalla vähintään kerran kuukaudessa. Nuorten aikuisten (18–34 -vuotiaat) kohdalla luku on jopa 63 prosenttia.

”Suomalaiset ovat rahankäyttäjinä varsin järkevää ja rationaalista joukkoa”, arvioi tuloksia tutkimuksen järjestäneen Netsin myyntijohtaja Pentti Unkuri. ”Oman henkilökohtaisen talouden ja mediakeskustelua hallitsevan maailmantalouden välille osataan tehdä ero, eikä tavallisista arjen iloista luovuta turhaan”, Unkuri kommentoi.

Syrjäyttääkö lähimaksaminen käteisen kahviloissa?

Kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset suosivat korttimaksamista ravintoloissa käydessään, mutta kahviloissa käytetään laajalti myös käteistä. Lähes kolme neljäsosaa vastaajista, eli 73 prosenttia, ilmoittaa käyttävänsä debit - tai luottokorttia ravintolassa maksaessaan. Käteistä ravintoloissa käyttää vain 23 prosenttia. Kahviloiden osalta tilanne on toinen: 66 prosenttia kyselyyn vastanneista maksaa kahviloissakin kortilla, mutta jopa 43 prosenttia käyttää käteisrahaa.

Lähimaksaminen, eli pienten korttimaksujen tekeminen ilman PIN-koodin näppäilemistä, korttia vain maksupäätteelle vilauttamalla, saattaa pian olla syrjäyttämässä käteismaksuja. Kyselyyn vastanneista lähes puolet, 49 prosenttia, kertoo olevansa valmis käyttämään lähimaksamista, jos sitä heille yhtenä maksuvaihtoehtona tarjottaisiin.

”Lähimaksamisesta on puhuttu jo pitkään ja esimerkiksi kaikissa Netsin uusissa maksupäätteissä on jo lähimaksuvalmius. Vuodesta 2013 tulee vihdoin lähimaksamisen todellinen läpimurtovuosi, kun kauppiaat alkavat ottaa uusia päätteitä käyttöön ja pankit toimittaa asiakkailleen lähimaksukortteja”, uskoo Netsin Unkuri.

”Lähimaksaminen on nopeaa ja helppoa. Se lyhentää jonoja esimerkiksi juuri kahviloissa, kun pieniä ostoksia tehtäessä maksukorttia ei tarvitse erikseen syöttää laitteeseen eikä tunnuslukua näpytellä. Kun kahvikupin maksamisesta kortilla tulee yhtä nopeaa kuin tasarahalla käteisellä, käteisen käyttö vähenee varmasti”, Unkuri kertoo.

Nets on mukana Fast Food & Cafe sekä Myymälä 2013 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.2.2013 osastoilla 3d7 ja 1e24.

Kyselyn taustaa:
Kyselyn toteutti Netsin toimeksiannosta verkkopaneelina ThinkIf Laboratories 30.1.–6.2.2013. Siihen vastasi 1155 täysi-ikäistä suomalaista.

Lisätietoja:
Pentti Unkuri, myyntijohtaja, Nets
puh. 040 5577 050
pentti.unkuri@nets.eu

Nets on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin maksuratkaisuja, tietopalveluja ja digitaalisia turvaratkaisuja tarjoava konserni. Konserni työllistää 2 700 työntekijää viidessä maassa (Tanska, Suomi, Norja, Ruotsi, Viro) ja sen vuotuinen liikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa Tanskassa.

www.nets.fi 

www.luottokunta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs