Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Tutkimus: Kuluttajat valmiita lähimaksamiseen – Tietoisuus uudesta maksutavasta kaksinkertaistunut vuodessa

Nets

Tutkimus: Kuluttajat valmiita lähimaksamiseen – Tietoisuus uudesta maksutavasta kaksinkertaistunut vuodessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2013 klo 14:18
Julkaisija: Nets

Tutkimus: Kuluttajat valmiita lähimaksamiseen

Tietoisuus uudesta maksutavasta kaksinkertaistunut vuodessa

Suomalaiset kuluttajat suhtautuvat positiivisesti lähimaksamiseen, eli alle 25 euron ostosten tekemiseen vain maksukorttia vilauttamalla, ilman tunnuslukujen näppäilyä. Maksuratkaisuja tarjoava Nets selvitti suomalaisten asenteita maksamiseen laajassa kyselytutkimuksessa syys–lokakuussa.

Enemmistö kyselyn vastaajista, eli 53 prosenttia, olisi valmis tekemään lähimaksuja, jos heidän maksukorteissaan olisi lähimaksuominaisuus. Vain 21 prosenttia vastaajista ei ollut kiinnostunut lähimaksamisesta. Lähimaksaminen houkuttaa erityisesti miehiä: 57 prosenttia kyselytutkimuksen miesvastaajista käyttäisi lähimaksuominaisuutta.

Kuluttajien tietoisuus lähimaksamisesta on kasvanut vuodessa reilusti: viime vuonna vastaavan kyselyn mukaan vain 14 prosenttia suomalaisista tiesi, mitä lähimaksaminen tarkoittaa, kun nyt vuotta myöhemmin jo 32 prosenttia vastaajista tuntee lähimaksamisen idean.

”Lähimaksaminen saapuu vauhdilla. Useat pankit ovat jo toimittaneet asiakkailleen lähimaksuominaisuudella varustetut maksukortit ja eräät suuret kauppaketjut ovat hankkineet kassoilleen lähimaksamiseen kelpaavat maksupäätteet. Tutkimuksemme osoittaa, että myös kuluttajat ovat valmiita käyttämään tätä uutta maksutapaa”, tilannetta analysoi Netsin Merchant Solutions -yksikön myyntijohtaja Jaakko Laurila.

Turvallisuus huolettaa – turhaan

Kyselytutkimuksen vastaajat kokivat lähimaksamisen suurimmiksi hyödyiksi maksutapahtuman nopeutumisen (64 prosenttia vastaajista) sekä sen, etteivät ulkopuoliset pääse urkkimaan kortin tunnuslukua, koska tunnuslukua ei tarvitse lähimaksamisessa käyttää (35 prosenttia vastaajista).

Uudessa maksutavassa kuluttajia huolettaa eniten lähimaksukortin etälukeminen salaa, eli se, että joku pääsisi veloittamaan kortilta rahaa käyttäjän tahtomatta. Tästä ilmoitti olevansa huolissaan 40 prosenttia vastaajista.

Netsin mukaan lähimaksukortin etälukeminen salaa ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollista:

”Korttimaksun vastaanottaja, eli kauppias – tai tällaisessa kuvitellussa tapauksessa rikollinen – tarvitsee aina maksupäätesopimuksen, jotta hän voi siirtää varoja omalle tililleen. Netsillä on joka tilanteessa hallussaan maksun vastaanottajan tiedot, joten epärehellisten tahojen on turha edes yrittää korttien etälukemista”, Jaakko Laurila selventää.

Kyselytutkimuksen toteutti Netsin toimeksiannosta Think If Laboratories 25.9.–2.10.2013. Verkkopohjaiseen kyselyyn vastasi 1010 täysi-ikäistä suomalaista.

Lisätietoja:

Jaakko Laurila
Sales Director, Nets, Merchant Solutions Finland
jaala@nets.eu, 040 848 2911

Nets
Nets on erikoistunut digitaalisten arvojen hallintaan tuottamalla strategisia konsultointipalveluja ja IT-ratkaisuja Autamme luomaan tehokkaampaa yhteiskuntaa ja optimoimme asiakkaidemme liiketoimintoja rahan, tietojen ja toimijoiden digitaalisen hallinnan avulla. Tuotevalikoimamme kuuluu Euroopan kattavimpiin ja tahdomme tulla vielä vahvemmaksi kumppaniksi asiakkaillemme, sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Netsillä on 2 700 työntekijää Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiön vuosiliikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Lisätietoja on sivustollamme www.nets.eu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs