Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » TOK mukana nuorten työelämän alkutaipaleella

Turun Osuuskauppa

TOK mukana nuorten työelämän alkutaipaleella

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2012 klo 14:15
Julkaisija: Turun Osuuskauppa

Turun Osuuskaupan, Turun työ- ja elinkeinotoimiston sekä Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimen VaSiTe-hankkeen yhteistyönä tarjottiin 17 toisen asteen koulutuksesta valmistuneelle nuorelle työharjoittelumahdollisuus TOK:n Prismoissa, S-marketeissa ja Sale-myymälöissä. Kuukauden mittaisen työharjoittelujakson jälkeen yli puolet nuorista työllistyi TOK:n eri toimipisteisiin; kaksi vakituiseen työsuhteeseen ja kahdeksan kesätöihin.

- Yksi TOK:n periaatteista on vastuullisuus ja haluamme olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä ja sijoittumista työelämään. Tarjoamalla työharjoittelupaikkoja ja työllistämällä nuoria ehkäisemme samalla nuorten syrjäytymistä, sillä työkokemuksen puuttuminen pitkittää valitettavan monen nuoren pääsyä työelämään. Työharjoittelun kautta nuori saa työkokemusta sekä lisää itsevarmuutta työnhakuun ja ennen kaikkea hän pääsee näyttämään omat kykynsä työnantajalle. Tarjoamalla nuorille mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta, tuemme samalla heidän ammatillista kehittymistään, toteaa Turun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen.

Turun työ- ja elinkeinotoimiston tuella työharjoittelumahdollisuutta esiteltiin nuorille kahdessa infotilaisuudessa. Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimen VaSiTe-hankkeen työntekijät haastattelivat halukkaat työnhakijat ja valitsivat nuoret työharjoittelujaksolle. - Motivoituneita nuoria oli runsaasti. Haastatteluihin osallistuneista suuri osa oli ammatillisen peruskoulutuksen tai lukion suorittaneita nuoria, joiden työura ei ole vielä päässyt kunnolla käyntiin. Turun Osuuskaupan tarjoamalla työharjoittelujaksolla nuorilla oli mahdollisuus osoittaa kykynsä ja innokkuutensa työnantajalle, kertoo VaSiTe-hankkeen projektikoordinaattori Vesa Malinen.

- Tavoitteenamme oli löytää motivoituneita ja oppimishaluisia nuoria, joilla on kiinnostusta työllistyä kaupan alalle. Yhteys työelämään siirtyviin nuoriin tarjoaa meille työnantajana mahdollisuuden saada osaavaa työvoimaa paitsi nyt, myös tulevaisuudessa, sillä uusien toimipaikkojen myötä tarvitsemme yhä enemmän henkilökuntaa, Turun Osuuskaupan HR-asiantuntija Minna Vuotila sanoo.

Kokemukset Turun Osuuskaupan, TE-toimiston ja VaSiTe-hankkeen yhteistyöstä olivat niin hyviä, että vastaavanlaista työharjoittelua on suunnitteilla myös alkusyksylle. Turun työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuudet työharjoittelumahdollisuudesta järjestetään heinäkuun lopulla.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa, henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen, puh.010 764 4004, marja.kyllonen@sok.fi
VaSiTe-hanke, projektikoordinaattori Vesa Malinen, puh. 040 3500 647, vesa.malinen@turku.fi
Turun Työ- ja elinkeinotoimisto, palvelupäällikkö Jari-Pekka Messula, puh. 010 604 3157, jari-pekka.messula@te-toimisto.fi

Mikäli haluat haastatella hankkeeseen osallistunutta nuorta, ota yhteyttä:
Henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen, Turun Osuuskauppa, puh. 010 764 4004, marja.kyllonen@sok.fi

TOK on yli 124 000 varsinaissuomalaisen talouden omistama osuuskauppa. Turun Osuuskauppa toimii päivittäis- ja erikoistavarakaupassa, liikennemyymälä-, matkailu- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille.

VaSiTe – Nuorten työelämään ja koulutukseen sijoittumisen edistäminen Turun seutukunnassa VaSiTe-hankkeen tavoitteena on edistää toiselta asteelta valmistuneiden sekä ilman koulutusta olevien nuorten, joiden työllistyminen on haasteellista, työelämään ja koulutukseen sijoittumista Turun seutukunnassa. Hankkeen tavoitteena on täydentää Varsinais-Suomessa aikaisemmin toteutetuissa hankkeissa kehitettyä koulutustakuumallia niin, että näiden hankkeiden yhteisenä tuloksena syntyy perusopetuksesta työelämään kattava koulutus- ja yhteiskuntatakuumalli. 1.1.2011 alkanut hanke päättyy 31.12.2013. Hankkeen rahoituksesta vastaavat Euroopan sosiaalirahasto, Suomen valtio ja hankkeen toteuttajaorganisaatiot.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs