Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Taajuuksien huutokauppakokeilu valmisteluun

Liikenne- ja viestintäministeriö

Taajuuksien huutokauppakokeilu valmisteluun

Julkaistu: 10.12.2008 klo 17:07
Julkaisija: Liikenne- ja viestintäministeriö

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt taajuushuutokauppaa koskevan lakiluonnoksen lausuntokierrokselle. Lailla mahdollistettaisiin radiotaajuuksien huutokauppa taajuusalueella 2500-2690 megahertsiä.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt taajuushuutokauppaa koskevan lakiluonnoksen lausuntokierrokselle. Lailla mahdollistettaisiin radiotaajuuksien huutokauppa taajuusalueella 2500-2690 megahertsiä.

Aiemmin taajuuksien käyttöoikeuksia ei ole myyty, ja nytkin kyseessä on vuonna 2009 toteutettava kokeilu. Huutokauppa rajattaisiin ainoastaan mainitulle taajuusalueelle, koska tarkoituksena olisi hankkia kokemuksia ja arvioida niiden perusteella huutokauppojen hyötyjä ja haittoja.

Kyseessä oleva taajuusalue on jaettu taajuuskaistoihin, jotka on tarkoitus huutokaupata yksitellen. Taajuudet alueilla 2570-2620 megahertsiä myönnetään yhtenä 50 megahertsin suuruisena taajuuskaistana. Alueilla 2500-2570 ja 2620-2690 megahertsiä huutokaupataan yhteensä 14 kappaletta 2 x 5 megahertsin suuruisia taajuuskaistapareja.

Lakiluonnoksen mukaan taajuuksia voitaisiin myöntää enintään 50 megahertsiä yritystä tai yhteisöä kohden. Tällä pyrittäisiin estämään taajuuksien hallinnan keskittyminen, ja taajuuksia riittäisi vähintään neljälle eri yritykselle.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja kaikilta teletoimintailmoituksen tehneiltä teleyrityksiltä ja muilta alan toimijoilta, keskeisiltä viranomaisilta ja etujärjestöiltä 9. tammikuuta mennessä.

Suomi on Portugalin ohella Länsi-Euroopan viimeisiä maita, joissa toimilupien ja taajuusalueiden käyttöoikeuksien myöntämiseen käytetään viranomaisten harkintaan perustuvaa ns. kauneuskilpailua ilman merkittäviä maksuja.


Lisätietoja

viestintäverkkoyksikön päällikkö Juhapekka Ristola, puh. 0400 788 530

Lakihanketta koskevat asiakirjat löytyvät ministeriön verkkopalvelusta osoitteesta
http://www.lvm.fi/web/fi/lakihanke/view/676644

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs