Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomi on nyt maailman energiatehokkain IKEA-maa

IKEA Oy

Suomi on nyt maailman energiatehokkain IKEA-maa

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2014 klo 07:45
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA-konsernin 26:n maan välisessä vertailussa IKEA Suomi nousi ensimmäistä kertaa kaikkein energiatehokkaimmaksi. Sveitsi ja Australia sijoittuivat kakkoseksi ja kolmoseksi. IKEA sijoittuu hyvin myös kotimaisessa kaupan alan vertailussa. IKEA-tavaratalojen sähkönkulutus on alle puolet ja lämmönkulutus vain kuudesosa kaupan alan kiinteistöjen keskiarvosta. Suomessa energiatehokkuutta on edistetty erityisesti valaistusta uusimalla.

IKEA-konserni panostaa voimakkaasti energiankulutuksen vähentämiseen osana kestävän kehityksen ohjelmaansa. IKEA muun muassa pyrkii täysin energiaomavaraiseksi vuoteen 2020 mennessä. Tavaratalojen energiatehokkuutta parannetaan monin keinoin. Viimeisen kolmen vuoden aikana Suomen IKEA-tavaratalojen kokonaisenergiankulutus on saatu vähenemään kolmanneksella. Suomessa on keskitytty valaistukseen ja erityisesti LED-lamppuihin.

     – On tietysti aika hienoa, että IKEA Suomi on energiatehokkaan konsernin kaikkein energiatehokkain yritys. Meidän sähkönkulutuksemme on alle puolet ja lämmönkulutuksemme vain kuudesosa kaupan alan kiinteistöjen keskiarvosta Suomessa, kertoo IKEA Suomen energia-asioista vastaava Mika Junkala.

Energiatehokkuuden lisäksi IKEA satsaa uusiutuvaan energiaan. Suomessa tämä on toteutettu muun muassa maalämpöratkaisuilla. 

     – Tampereen ja Raision IKEA-tavaratalot lämpenevät kokonaan maalämmöllä, ja koko Suomen osalta kaikesta käyttämästämme energiasta 86,3 prosenttia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, Junkala sanoo. 

Kestävän valaistuksen projekti pienentää sähköenergiankulutusta vielä kymmenyksen

IKEA keskittyy kuluttajille myytävissä tuotteissaan energiaa säästäviin LED-lamppuihin, ja muut lampputyypit poistuvat kokonaan valikoimista vuoteen 2016 mennessä.

Myös IKEA Suomen omien tavaratalojen valaistuksessa käytetään jo nyt vain energiaa säästäviä valaisimia, mutta niiden energiatehokkuutta aiotaan ensi vuonna parantaa edelleen.

     – Ensi vuonna tavoittelemme valaistusta uusimalla kaikkiaan 1 600 000 kilowattitunnin vuosisäästöä, mikä vastaa noin kymmenesosaa sähkönkulutuksestamme. Käytämme kaikkein energiatehokkaimpia LED-lamppuja ja loisteputkia, jotka ovat lisäksi hyvin pitkäikäisiä, Mika Junkala kertoo.

Lamppuja vaihdettiin kaiken kaikkiaan 13 500 kappaletta kaikissa IKEA Suomen viidessä tavaratalossa.

 

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö, Mika Junkala, IKEA Oy, puh. 040 539 8701 tai mika.junkala@ikea.com

Communications Specialist, Annika Stubbe, IKEA Oy, puh. 040 451 7856 tai pr.finland@ikea.com 

www.IKEA.fi 

Liite 1. Graafi maailman IKEA-tavaratalojen energiatehokkuudesta 

Liite 2. Taustatietoja LED-valoista: LED-valo säästää energiaa

 

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 298 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 139 000 työntekijää. Toimintavuonna 2012 konsernin tavarataloissa oli 690 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa. 
www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs