Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomi nousuun investoinneilla, toiminnan kehittämisellä, viennillä ja rohkeudella

Tampereen Messut

Suomi nousuun investoinneilla, toiminnan kehittämisellä, viennillä ja rohkeudella

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2014 klo 14:53
Julkaisija: Tampereen Messut

ALIHANKINTA 2014 LUO USKOA ALAN VALOISAMPIIN NÄKYMIIN

Tampereella 16.–18.9.2014 järjestettävien kansainvälisten Alihankinta-messujen ohjelma on julkistettu. Kolmen messupäivän aikana on luvassa korkeatasoisia seminaareja, joissa nostetaan laajasti esille teollisuuteen, talouteen, tulevaisuuteen ja alihankintayritysten menestystekijöihin liittyviä aiheita. Alihankinnan teemana on tänä vuonna koneenrakennus, joka näkyy vahvasti ohjelmassa. Koneenrakennus koskettaa myös valtaosaa messujen tuhannesta näytteilleasettajasta.

– Alihankinnassa on esillä koko Suomen teollisuus ja sen kärkiyritykset. Tapahtuma luo läpileikkauksen alihankintateollisuuden tuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin. Joka vuosi näytteilleasettajamme kehittävät noin 2000 uutta innovaatiota, joten yhtä tuoretta katsausta teollisuuden tarjonnasta ja näkymistä on suorastaan mahdotonta saada muualta. Näyttelytilat äärimmilleen täyttävä tapahtuma myytiin loppuun jo alkuvuodesta. Kuumimpia keskustelunaiheita ovat ilman muuta talousnäkymät, yritysten kilpailukykyä parantavat keinot ja kansainvälistymiseen liittyvät kysymykset. Koneenrakentamisen teema näkyy ohjelmassa, joka on nyt kokonaisuutena entistä monipuolisempi. Markkinoinnin tärkeys nousee myös esille uudella tavalla. Suomalaisilla teollisuusyrityksillä on olemassa hienoa osaamista ja upeita tuotteita, mutta ne pitää osata myös myydä, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.  

Suomen johtavan teollisuuden messutapahtuman avaa Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen. Teemapuhujana toimii Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee avajaisissa vuoden 2014 alihankkijan ja päähankkijan. Avajaiset on tiistaina 16.9. klo 10.


Pekka Heikonen, Pemamek Oy: Menestystä ei tule ilman investointeja

Vuoden 2013 päähankkijana palkitun Pemamek Oy:n toimitusjohtaja Pekka Heikonen on huolissaan Suomen ja muun Euroopan teollisuusinvestointien matalasta tasosta. Monet yritykset varovat tekemästä muutoksia liiketoimintatapoihinsa taantuman alkaessa, vaikka silloin olisi oiva hetki erottautua kilpailijoista.

– Kansallisella ja Eurooppa-tasolla meidän on toimittava enemmän yritysten rahoituksen turvaamiseksi, suomalaisen työn kilpailukyvyn nostamiseksi sekä investointien ja uudistumisen kannustamiseksi. Kun Suomeen luodaan riittävät edellytykset yrittämiselle, meillä on todelliset mahdollisuudet nousta taantumasta ja kasvattaa jälleen viennin osuus tuontia suuremmaksi. Markkinoilla on jo havaittavissa positiivisia signaaleja tuotannon lähtemisestä uudelleen nousuun. Toivon vahvasti, että suomalaiset metalliteollisuuden toimijat ovat nousukauden alkaessa täydessä tuotantovalmiudessa moderneilla tuotantovälineillä, jotta pysymme maailmanmarkkinoilla kilpailukykyisinä. Nousukaudella investoinnit tulee olla tehtynä ja tuotanto täydessä käynnissä, sanoo toimitusjohtaja Pekka Heikonen Pemamek Oy:stä.

Pekka Heikosen Alihankinta-kolumni: www.alihankinta.fi.


Antti Kontiainen, ATA Gears Oy: Tekemisen meininkiä enemmän ja synkistelyä vähemmän

Vuoden 2013 alihankkijana palkitun ATA Gears Oy:n toimitusjohtaja Antti Kontiainen toteaa kilpailun kovenevan, joten kasvun eteen pitää tehdä entistä enemmän töitä. Se tarkoittaa toiminnan kehittämistä ja entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Ilman investointeja ei voi pysyä mukana kehityksessä.

– Tällaisina aikoina toimittajan on jatkuvasti viilattava omat prosessinsa kuntoon toimitusvarmuuden ja laadun suhteen. Kun perusasiat ovat kunnossa, palveluasenne ratkaisee. Tiivistettynä se tarkoittaa lupausten pitämistä ja mutkatonta yhteistyötä, jossa yhteistyökumppanit kantavat vastuuta toisistaan niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Meiltä tulisi löytyä rohkeutta kehittää osaamistamme, investoida enemmän ja lisätä vientiä. Meidän on syytä oppia toisiltamme ja verkostoitua sekä tehdä sellaista sisäistä ja ulkoista yhteistyötä, jossa on tekemisen meininkiä enemmän ja synkistelyä vähemmän. Koko ajan täytyy muistaa että kauppa käy. Ilman tilauksia ei synny tuloksia, toteaa toimitusjohtaja Antti Kontiainen ATA Gears Oy:stä.

Antti Kontiaisen Alihankinta-kolumni: www.alihankinta.fi.


Tarja Virmala, MTL ry: Suomalaisten yritysten tulisi osata markkinoida paremmin

Kaikille diplomi-insinööreille ja insinööreille suunnattu Suomen markkinointihenkisin insinööri -kilpailu avataan Alihankinta-messuilla. Kilpailun kautta on hyvä mahdollisuus nostaa esille markkinoinnin tärkeyttä teollisuuden ammattilaisten keskuudessa. Kilpailu järjestetään kolmannen kerran.

– Jos suomalaiset yritykset onnistuisivat markkinoinnissa, pärjäisimme kansainvälisessä kilpailussa nykyistä paremmin. Etenkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä olisi paljon kasvu- ja kansainvälistymismahdollisuuksia. Siksi avaamme Suomen markkinointihenkisin insinööri -kilpailun juuri Alihankinta-messuilla, jossa teollisuuden ammattilaiset ovat läsnä. Kilpailu on avoinna 14.11. saakka ja voittajalle on luvassa 10 000 euroa, sanoo Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

MTL ry:n Markkinointihenkisin insinööri -seminaari käsittelee konkreettisia tapoja kasvattaa myyntiä älykkään markkinointiviestinnän avulla. Case-esimerkkien lisäksi innovaatioviestinnän professori Pekka Aula kertoo, kuinka asiakas johdatetaan ostoon. Lisätiedot: www.mtl.fi.

Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry ja Tampereen Messut Oy järjestävät Innovaatioiden markkinointi ja myynti -seminaarin, jossa keskustellaan myynnin ja markkinoinnin voimasta innovaatioiden kaupallistamisessa. Tilaisuudessa julkistetaan myös Myynnin ja markkinoinnin toteutus alihankintayrityksissä -kyselytutkimuksen tulokset. Ohjelma ja linkki tutkimukseen: www.alihankinta.fi.


Koneenrakennus vahvasti esillä – FIMECC Oy yhteistyökumppanina teeman toteutuksessa

Tämän vuoden teema Koneenrakennus on suomalaisen hyvinvointivaltion keskeinen tukipilari. Sen kautta saadaan suuren julkisen sektorin rahoittamiseksi välttämättömiä vientituloja. Koneenrakennuksen lopputuotteissa maailmalle voidaan viedä mitä tahansa ohjelmisto-osaamisesta alkaen. Teemaa toteuttaa yhteistyökumppanina FIMECC Oy, joka on kone- ja metalliteollisuuden tarpeita edistävä strategisen huippuosaamisen keskittymä (SHOK). FIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala toteaa Suomen olevan koneenrakennuksen edelläkävijämaa, jossa alan osaaminen on keskittynyt Piilaakson tapaan Tampereelle. Harri Kulmalan Alihankinta-kolumni: www.alihankinta.fi.

FIMECCin 7. vuosiseminaari lupaa ohjelmien parhaita tuloksia, katsauksen FIMECCin toiminnasta sekä tutkimusagendan uudistamisprosessista, start-upien ja tulosten esittelyä sekä FIMECC Prizen äänestämistä. Keynote-puheenvuoro käsittelee teollisen internetin tulevaisuutta. Lisätiedot: www.alihankinta.fi.

FIMECC Oy, Tampereen joukkoliikenne, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen Messut Oy järjestävät 2.5.–31.7. avoimen ÄLYNYSSEkilpailun. Älynysse on Tampereen joukkoliikenteen bussi nro 277, joka ajaa linjoilla 21, 23 ja 30. Matkustajat voivat osallistua kehittämään busseja ja joukkoliikennettä. Kilpailun pääpalkinto on 2000 euroa. Lisäksi 3000 euroa on varattu jaettavaksi muiden tunnustusten kesken. Tuomariston valitsema voittaja julkistetaan messuilla. Lisätietoa tästä vuorovaikutteisesta koneiden, liikenteen ja palveluiden kehittämisalustasta sekä kilpailusta www.fimecc.com ja www.alynysse.fi.


Investoinnit, innovaatiot, muotoilu, kansainvälistyminen ja kasvu puhuttavat seminaareissa

Messujen ohjelmassa on useita seminaareja ja tietoiskuja. Teknologiateollisuus ry ja Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys pitävät Uudistu investoinneilla -seminaarin, jossa keskustellaan investointien ja laadun vaikutuksista kilpailukykyyn ja ketteryyteen sekä pk-yritysten investointien rahoitusvaihtoehdoista. LOGY ry järjestää seminaarin Avoin innovaatio teollisuuden alihankintaketjussa. Suomessa 50–80 % lisäarvoa tuottavista resursseista on yritysten ulkopuolella. Yhteistyö on välttämätön edellytys menestymiselle. Tilaisuudessa kerrotaan, kuinka tuotekehitystä ja innovaatiota tehdään avoimesti koko verkoston yhteistyöllä. Design Forum Finlandin toteuttamassa Muotoilun Road Show -seminaarissa muotoilun asiantuntijat ja teollisen muotoilun toimistot kertovat, kuinka yrityksen kilpailukykyä voi lisätä muotoilun avulla ja mitä muotoilussa nyt tapahtuu. Suomi-Hong Kong kauppayhdistys pitää seminaarin Konepajan kansainvälistyminen laadusta tinkimättä. Konepajaklusterin menestyminen vaatii enemmän sekä alihankkijalta että päämieheltä. Tilaisuudessa kerrotaan, millä keinoilla alihankkija selviytyy kansainvälisessä kilpailussa. Lisäksi keskustellaan laadun varmistamisesta, kun toimittaja on etäällä ja erilaisessa kulttuurissa.

Team Finland -verkosto Suomessa ja maailmalla tukee palveluillaan yritysten uudistumista, kasvua ja kansainvälistymistä. Team Finland -seminaarissa kerrotaan, miten yritykset ovat hyödyntäneet verkoston palveluja ja millaisia uusia kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia on tarjolla. Seminaarin avaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri. Aalto-yliopisto, Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA ry ja Tampereen Messut Oy järjestävät messuilla 3D-tulostuksen miniseminaarin. Muita seminaariaiheita ovat Laserhitsauksella tehokkuutta sarjatuotantoon, Liettuan markkinat tutuiksi, JotBar-ratkaisut työajan ja töiden hallintaan sekä Poland is closer than you think.

Alihankinnan ohjelmatarjonta kokonaisuudessaan: www.alihankinta.fi (Ohjelma).


Alihankinta 16.–18.9.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna ti ja ke klo 9–17, to klo 9–16. Mukana on tuhat näytteilleasettajaa noin 20 maasta. Tapahtumaan tutustuu lähes 17 000 teollisuuden ammattilaista. Tampereen Messut Oy järjestää Alihankinnan pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, Muoviteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa.


LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi
Twitter: @Alihankinta

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/TampereenMessut
Twitter: @TampereenMessut

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs