Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomessa maailman viidenneksi paras englannin kielen taito

Suomessa maailman viidenneksi paras englannin kielen taito

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2011 klo 08:00
Julkaisija: EF Education First

Lehdistötiedote 30.3.2011

Suomessa maailman viidenneksi paras englannin kielen taito

Suomalaisaikuisten englanti on viidenneksi parasta, osoittaa maailman ensimmäinen indeksi, joka kuvaa englannin kielen taitoa eri maissa. Indeksin kehittäjä, maailman suurin yksityinen kielikouluttaja EF Education First, kertoo, että rautaisin englannin taito löytyy Norjasta. EF EPI -indeksin kärkiviisikossa komeilivat Pohjoismaat ja Hollanti. Ruotsi selviytyi neljännelle sijalle Suomen eteen.

”Tässä näkyy Pohjoismaiden panostus kielten opiskeluun. Kouluopetus on ammattitaitoista, ja kielitaitoon satsataan vielä aikuisiälläkin. Olemme oivaltaneet, että kielitaitoa täytyy ylläpitää läpi elämän. Pohjoismaissa on totuttu käymään harjoittelemassa kieltä kielimatkoilla sekä vaihto-ohjelmissa ja opiskelu jatkuu vielä työelämässäkin”, kertoo Anja Salo, EF Language Learning Solutionsin maajohtaja.

Salon mukaan suomalaisyritykset ovat viimeisen muutaman vuoden aikana ryhtyneet panostamaan entistä enemmän työntekijöidensä kielitaitoon. Eräs keskeinen syy tähän on se, että opiskelusta on tullut verkkoratkaisujen myötä entistä helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

”Suomalaisyritykset ymmärtävät kielitaidon merkityksen kansainvälisessä bisneksessä ja satsaavat siihen nyt entistä enemmän. Pelkkä kieliopin hallinta ei riitä, vaan on osattava kommunikoida. Nykyisin vuorovaikutustaitoja voi treenata helposti, sillä tekniset ratkaisut ovat ottaneet huiman harppauksen eteenpäin. EF:n verkkokielikoulu on maailman suurin, ja siellä on opiskellut yli 10 miljoonaa opiskelijaa 120 maasta. Liike-elämän kiireiseen tahtiin sopii se, että opiskelijat voivat itse valita, milloin opiskelevat, ja myös live-opetusta on tarjolla ympäri vuorokauden”, Salo kertoo.

EF EPI -indeksi (English Proficiency Index) perustuu mittavaan tutkimustietoon: yli kaksi miljoonaa ihmistä 44 eri maasta ja alueelta osallistui ilmaisiin englannin kielen testeihin verkossa vuosina 2007−2009.

Indeksin kärkiviisikon maat ovat ainoita, joissa aikuisten englannin taito vieraana kielenä on todella vahvaa. Kaikki niistä ovat pieniä, varakkaita maita, joiden omaa kieltä puhuu maailmanlaajuisesti vain vähän ihmisiä. Kärkiviisikko ensimmäisestä maasta lukien on Norja, Alankomaat, Tanska, Ruotsi ja Suomi.

Lisätietoja:
Anja Salo, Country Manager, EF Language Learning Solutions
puh. 040 521 4104, anja.salo[at]ef.com

Tarkka listaus tuloksista: http://www.ef.fi/epi/ef-epi-ranking/

Vuonna 1965 perustettu EF on maailman johtava kansainvälinen kielikouluttaja, jonka tavoitteena on ”rikkoa kielimuureja sekä kulttuurisia ja maantieteellisiä rajoja”. EF:n avulla yli 15 miljoonaa ihmistä on opiskellut uusia kieliä ja matkustanut ulkomailla. EF:n maailmanlaajuinen verkosto kattaa yli 400 koulua ja toimistoa, jotka ovat erikoistuneet kielikoulutukseen, kielimatkoihin, akateemisiin tutkintoihin ja kulttuurisiin vaihto-ohjelmiin. EF on maailman suurin yritysten kielikouluttaja ja omistaa markkinoiden edistyksellisimmän verkkokielikoulun. www.ef.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs