Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomen Rahapaja alkaa valmistaa Bangladeshin kolikkoja

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja alkaa valmistaa Bangladeshin kolikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2011 klo 11:22
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Metallisia käyttö- ja juhlarahoja valmistava Suomen Rahapaja Oy on sopinut Bangladeshin keskuspankin kanssa 600 miljoonan kappaleen 5 takan kolikon valmistamisesta vuosien 2011-2012 aikana. Kauppa on yhtiölle merkittävä. Vuonna 2010 yhtiö valmisti 1,1 miljardia kolikkoa. Kaupan arvoa ei julkisteta. Nimellisarvoltaan viiden takan kolikko on euroissa noin viisi senttiä.

Suomen Rahapajassa kaupasta iloitaan. ”Huhtikuussa 2011 saksalaisesta raha-aihioiden valmistaja Saxonia EuroCoin GmbH:sta tuli tytäryhtiömme. Olemme päässeet nopeasti nauttimaan myyntiä lisäävistä synergiaeduista. Globaalissa kolikkokaupassa raha-aihioiden saatavuus on ratkaisevassa asemassa.  Toukokuun alussa solmimme Argentiinan keskuspankin kanssa sopimuksen 300 miljoonan esiliitetyn kolikkoaihion valmistuksesta. Tämä sopimus työllistää merkittävästi myös Vantaalla”, kertoo toimitusjohtaja Paul Gustafsson Suomen Rahapajalta.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Suomen Rahapaja Oy
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa, AB Myntverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2011 Suomen Ra-hapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs