Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomen nuorimmat yrittäjät estradilla SM-finaalissa Helsingissä

Nuori Yrittäjyys ry

Suomen nuorimmat yrittäjät estradilla SM-finaalissa Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Tervetuloa tutustumaan Suomen nuorimpiin yrittäjiin Helsingin kauppakeskus Kamppiin tiistaina 14.4. kello 13–17! Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston yhteistyössä järjestämä Uskalla Yrittää -finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät 15–20-vuotiaat Helsinkiin esittelemään yrityksiään ja kisaamaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta sekä edustuspaikasta Euroopan mestaruuskilpailuissa. Finaalin avaa pääministeri Alexander Stubb.

Tiistaina 14.4. Helsingin kauppakeskus Kampin täyttää 200 yläkoululaista, lukiolaista ja ammattikoululaista 64:n NY-yrityksensä kanssa, kun Suomen parhaat NY-yrittäjät kohtaavat Uskalla Yrittää -finaalissa. Nuoret ovat pyörittäneet omaa NY-yritystään syksystä lähtien NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja he ovat selvittäneet tiensä finaaliin yli 4 000 NY-yrittäjän joukosta alueellisissa karsinnoissa. Jokavuotinen finaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä ja paikalle saapuu nuoria kaikkialta Suomesta aina Oulua, Kokkolaa, Kajaania ja Mikkeliä myöten.

Voittaja pääsee edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskisoihin

Kampin finaalimessuilla nuoret esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Tarjolla on muun muassa jätelavoista tehtyjä huonekaluja, kalannahkaisia koriste-esineitä, musliminaisille suunniteltuja mekkoja, agility-koulusta ja kielikerhoja. Finaalissa valitaan sekä perusasteen että toisen asteen parhaat NY-yritykset. Toisen asteen voittajayritys pääsee edustamaan Suomea heinäkuussa JA-YE Europen järjestämään EM-kilpailuun Berliiniin. Keskiviikon finaaligaalassa palkitaan myös mm. paras tuote, palvelu ja myyjä sekä yleisön messusuosikki. 

– Suomen nuoret ovat täynnä intoa ja osaamista ja on mahtavaa, että saamme koota osan tästä osaamisesta ja kekseliäisyydestä finaaliimme. Nuori Yrittäjyys vaikuttaa maamme tulevaisuuteen vahvistamalla nuorten työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Osa Vuosi yrittäjänä -ohjelman nuorista jopa työllistää itsensä kesätöihin omalla yrityksellään heti NY-vuoden jälkeen, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen iloitsee.

Eduskuntavaaliehdokkaat antavat vaalilupauksensa nuorille yrittäjille

Kampin finaalimessuilla nähdään nuorten yrittäjien lisäksi Suomen pääministeri Alexander Stubb, joka avaa messut kello 13, sekä helsinkiläisiä kansanedustajaehdokkaita kaikista suurimmista puolueista. Muun muassa Joel Harkimo (Kokoomus) ja Jufo Peltomaa (RKP) kertovat messuilla, miten he aikovat edistää nuorten yrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta. Suomen Liikemiesten Kauppaopistolla järjestettävässä finaaligaalassa kuullaan puolestaan yrittäjä Anne Berneriä.

– Yrittäjyys on yksi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston arvoista ja strateginen painopiste. Oppilaitoksellemme on kunnia olla mukana järjestämässä Uskalla Yrittää -finaalia, rehtori Antti Loukola sanoo.

Yrittäjyys ja yrittäjähenkisyys kantavat Suomea. Näiden nuorten voimin tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa nyt. Tervetuloa mukaan!

 

Finaalin medialle & yleisölle avoin ohjelma: 

Tiistai 14.4. Helsingin kauppakeskus Kampissa (E-tason keskusympyrä & 1. kerros)

13:00 Pääministeri Alexander Stubb avaa messut
13-17 Finalistit esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan ja pitchaavat liikeideoitaan 
14:15 Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus haastattelussa
14:30 Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukka haastattelussa
15-16 Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden terveisiä nuorille yrittäjille – lavalla Joel Harkimo (Kokoomus), Matti Niemi (SDP), Jufo Peltomaa (RKP), Kaisa Hernberg (Vihreät), Hanna Mithiku (Vasemmistoliitto), Teppo Säkkinen (Keskusta), Mikko Kiuttu (KD)
16:30 Hjallis Harkimo haastattelussa
17:00 Messut päättyvät

Keskiviikko 15.4. Suomen Liikemiesten Kauppaopistolla (Rautatieläisenkatu 5, Pasila, Helsinki)

09:00–11:00 Finalistien yritysesittelyt tuomaristolle
14:30–16:00 Finaaligaala: voittajien palkitseminen, puhumassa yrittäjä Anne Berner, esiintymässä harmonikkavirtuoosi Netta Skog (tilan rajallisuuden vuoksi gaala on finalistien ja kutsuvieraiden lisäksi avoin ainoastaan median edustajille)  

 

Kuvia finalisteista: http://1drv.ms/1HqVnpU

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Eemeli Alanne, tapahtumakoordinaattori, Nuori Yrittäjyys ry, 044 7287 837, eemeli(at)nuoriyrittajyys.fi
Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry, 040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi
www.uskallayrittaa.fi

Haastattelupyynnöt finalisteilta:
Pääkaupunkiseutu: Anna Minkkinen, Vetehinen NY, 0504616255; Sofia Järvinen, Anglomania NY, 0407651397; Eemil Neuvonen, Saate NY, 0503278084; Shifa Abdi, IJAAR NY, 0408010450
Uusimaa: Nella Lehto, Rustic Rose NY, 0405197392
Varsinais-Suomi: Johanna Korte, Oppeli NY, 0400326322
Satakunta: Janita Halminen, Aksentti NY, 0400954736
Pirkanmaa: Alina Ivalo, Promottajat NY, 0415193945; Hugo Uusi-Mikkola, Lavamafia NY, 0442852729

 

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma
Osana koulun opetusta toteutettavassa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa yläkoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Nuoret saavat oma-aloitteisesti suunnitella yrityksensä liikeidean sekä toteuttaa sen mukaista yritystoimintaa lukuvuoden ajan. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa nuoret oppivat työelämätaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja taloudenhallintaa jo opiskeluaikana ja pääsevät hyödyntämään opittuja taitoja käytännössä. Tänä lukuvuonna NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut suositumpi kuin koskaan aiemmin: ohjelmassa on mukana yli 4 000 nuorta ja NY-yrityksiä on perustettu 1 500.

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. www.nuoriyrittajyys.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs