Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomen Lähikauppa kommentoi Alkon sijaintipolitiikkaa

Suomen Lähikauppa Oy

Suomen Lähikauppa kommentoi Alkon sijaintipolitiikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2015 klo 13:54
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Suomen Lähikaupan kauppapaikoista vastaava johtaja Esko Sutelainen kommentoi SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän lausuntoa Alkon sijaintipolitiikasta Keskisuomalaisessa 29.5.2015:

  • Me Suomen Lähikaupassa näemme, että on terve muutos markkinoilla, kun Alko ei enää automaattisesti asetu määräävässä markkina-asemassa olevien toimijoiden kylkeen. On tärkeää, että monopoli, joka vaikuttaa merkittävästi kaupan asiakasvirtoihin,  sijoittuu nykyisin yhä useammin myös muiden kaupanryhmien liikkeiden yhteyteen.

  • Kahden suuremman toimijan kauppojen yhteydessä on nykyisin noin 200 Alkon liikettä ja näitä toimijoita haastavilla kilpailijoilla vain muutamia. Vaikuttaakin hieman kummalliselta, kun toimijat, joilla on merkittävä Alkon verkosto kauppojensa kyljessä, ovat eniten huolissaan kilpailun tasapuolisuudesta.

  • On vain hyvä, että nykyisin Alko keskustelee S- ja K-ryhmien lisäksi myös esimerkiksi Suomen Lähikaupan ja Lidlin kanssa, kun mietitään uuden myymälän sijoittamista. Onkin ollut hienoa nähdä, että nykyisin monopolin sijoittelupolitiikassa valintoja ohjaa muiden kriteerien ohella myös tasapuolisuus. 

  • On muistettava, että tasapuolinen Alkon sijaintipolitiikka hyödyttää myös kuluttajaa, sillä kaupan keskittyminen ei ole myöskään kuluttajan etu.

  • Myös Lähikauppa näkee, että pitkällä aikavälillä paras ratkaisu sekä kuluttajien että kaupan toimijoiden kannalta on kuitenkin se, että miedot alkoholijuomat vapautetaan päivittäistavarakauppaan ja asiaa harkitaan osana sääntelyn purkamista.  Sillä olisi merkitystä myös lähikauppapalveluiden toimintaedellytyksille.

 Lisätiedot: Suomen Lähikaupan kauppapaikoista vastaava johtaja Esko Sutelainen, puh: 0207 003121.

Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on lähes 700, henkilöstöä noin 4300 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2014 noin miljardi euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs