Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Specta investerar 10 MEUR i produktionen av PET-band i Ryssland

Specta investerar 10 MEUR i produktionen av PET-band i Ryssland

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.12.2013 kl. 08:00
Utgivare: Zeeland tiedottaa

Investeringen gör Specta till en av de största tillverkarna av PET-band i Europa

Specta investerar 10 MEUR i det ekologiska projektet – tillverkningen av förstklassiga PET-band, med en råvara som består av återvunna PET-flaskor. Totalkapaciteten är 10 000 Mt PET-band. Investeringen består av tre tyska produktionslinjer, som representerar den modernaste tekniken inom branschen. Investeringen gör Specta till en av de största tillverkarna av PET-band i Europa. Värdet av Spectas totala investeringar i Kostroma uppgår till 27 MEUR.

Specta startade sin andra produktionslinje för PET-band i fabriken i Kostroma 27.11 i närvaro av Finlands ambassadör i Moskva, Hannu Himanen, landshövdingen i Kostroma, Sergei Sitnikov och 50 inbjudna gäster. Gästerna noterade den höga automatiseringsgraden, produktionskulturen och renligheten på fabriken. Man planerar att starta den tredje linjen i projektet genast i början av 2014.

“Tiotals svenska företag inom mekanisk träförädling, byggmaterial och metallförädling använder Spectas PET-band. I Ryssland betjänar Specta många europeiska och svenska bolag såsom Swedwood, IKEA och Boliden AB. Kostroma ligger logistiskt sett nära den nordiska marknaden. Vi öppnar också ett lager i Västerås, därifrån det är lätt att leverera PET-band över hela Sverige”, säger Spectas CEO, Erik Helin.

På den nuvarande marknaden innebär investeringen på 10 MEUR ett betydande ekonomiskt tillskott till Kostroma-området. Kostromas län och VolgaStrap, Spectas produktionsbolag, undertecknade ett investeringsavtal som beviljar bolaget skattelättnader. I gengäld får länet en betydande investering, 40 extra arbetsplatser samt vissa sociala garantier för de anställda.

”Ett företag som vill utvecklas, ska investera i ny teknik och produktion. Specta har alltid stått för en aktiv och pragmatisk investeringspolitik i Ryssland. Den ursprungliga investeringen gjordes tillsammans med Finnfund och Swedfund”, säger Helin.

Specta exporterar sina produkter till mer än 20 länder. Exportandelen har redan stigit till 30 procent. Som tillverkare av stål- och PET-band är Specta ett av de största i Europa.

”Du kan inte betrakta hela världen genom ett enda fönster. En investerare måste ta sitt ansvar, och när vi nu utvidgar vår verksamhet fortsätter vi därför att satsa på miljön och samhället”, säger Helin.

Titta på en videolänk från evenemanget

http://www.youtube.com/watch?v=T_HojvsD51Y

Ytterligare information:

Antti Oikarinen, +358 44-5495218, antti.oikarinen@specta.com

Jari Peltola, +358 40-6595770, jari.peltola@specta.com

Erik Helin, +7985-7662604, erik.helin@specta.com

Bilagor

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs