Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » SOK selkeyttää päivittäis- ja käyttötavarakaupan ohjausta - YT-neuvottelut päättyivät: henkilöstömäärä pienee noin 90:llä

SOK

SOK selkeyttää päivittäis- ja käyttötavarakaupan ohjausta - YT-neuvottelut päättyivät: henkilöstömäärä pienee noin 90:llä

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2012 klo 10:00
Julkaisija: SOK

SOK selkeyttää päivittäis- ja käyttötavarakaupan ohjausta ja organisointia, jotta toimialojen kilpailukykyisyys säilyy ja toimintaedellytykset turvataan myös tulevaisuudessa. 18. kesäkuuta päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli noin 740 SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan ketjuohjausorganisaatioiden työntekijää. YT-neuvotteluissa tehtyjen päätösten myötä SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan ketjuohjausten henkilöstön määrä vähenee noin 90 henkilöllä ohjausorganisaatioiden uudistamisen vuoksi.

Uudelleenjärjestelyn taustalla on toukokuun alussa tehty SOK-yhtymän sisäinen liikkeenluovutus, jossa hankinta- ja logistiikkayhtiö Inex Partners Oy:n hankinta ja saatavuuden ohjaus ja näissä toiminnoissa työskentelevät työntekijät siirtyivät SOK:lle.

SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan organisaatioiden uudistuksen tavoitteena on parantaa kilpailukykyä selkeyttämällä muun muassa valikoimien hallinnan ja hankinnan työnjakoa ja vastuita. 

”SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan ohjauksen merkittävä uudistaminen ja henkilöstön vähentämisestä johtuen kipeältäkin tuntuvat ratkaisut ovat nykytilanteessa välttämättömiä. Kaupan toimintaympäristö on voimakkaassa muutoksessa tulevina vuosina. Toimialojen kilpailukykyisyyden säilyttäminen ja liiketoiminnan toimintaedellytysten turvaaminen edellyttävät ohjaustoiminnoilta parempaa reaktionopeutta ja toiminnan selkeyttämistä. Uudistuksen myötä päällekkäistä työtä jää pois ja työntekijöiden vastuut selkeytyvät”, johtaja Vesa Kyllönen perustelee uudistusta.

Toukokuun 8. päivänä alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina 18.6.2012. Neuvotteluiden alkaessa arvioitiin, että SOK:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan ketjuohjausten henkilöstön määrä vähenisi enintään 100 henkilötyövuodella.

Lisätietoja: SOK:n päivittäistavarakaupan, ravitsemiskaupan ja polttonestekaupan johtaja Vesa Kyllönen, p. 010 76 81002.

S-ryhmän muodostavat SOK-yhtymä (SOK ja sen tytäryhtiöt) sekä alueosuuskaupat tytäryhtiöineen. S-ryhmä tuottaa päivittäistavara- ja käyttötavarakaupan, liikennemyymälä ja polttonestekaupan, matkailu- ja ravitsemiskaupan, auto- ja autotarvikekaupan sekä maatalouskaupan palveluja. Lisäksi S-Pankki tarjoaa asiakasomistajille pankkipalveluja. S-ryhmän omistavat kaksi miljoonaa osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa. SOK-yhtymässä työskentelee runsaat 9900 työntekijää, kaikkiaan S-ryhmässä työskentelee yli 42 000 palvelualan ammattilaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs