Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » SOK myy 60 prosenttia Hankkija-Maataloudesta tanskalaiselle DLA-konsernille

SOK

SOK myy 60 prosenttia Hankkija-Maataloudesta tanskalaiselle DLA-konsernille

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2012 klo 14:00
Julkaisija: SOK

SOK myy 60 prosenttia Hankkija-Maatalous Oy:n osakkeistaan tanskalaiselle DLA-konsernille ensi vuoden vaihteessa. SOK jää yhtiöön vähemmistöosakkaaksi, mutta yhteistyösopimuksen mukaan omistuksen jatkosta keskustellaan uudestaan parin kolmen vuoden kuluttua.

Hankkija-Maatalouden hallituksen puheenjohtaja ja SOK:n liiketoimintojen johtaja Antti Sippola pitää ratkaisua parhaana mahdollisena suomalaisille viljelijöille.

— Nyt Hankkija-Maatalouden on mahdollista kansainvälistyä ja laajentaa palvelujaan viljan, rehun, siementen, raaka-aineiden, kasvinsuojelutuotteiden, lannoitteiden  ja erikoisrehujen myynnissä sekä konekaupassa. Yhteistyö DLA-konsernin kanssa lisää ostovoimaa, tehostaa jakelua ja edistää asiantuntemusta. Tämä kaikki hyödyttää suomalaista maanviljelijää.

SOK ja Hankkija-Maatalous ovat viime vuosien aikana selvittäneet yhteistyömahdollisuuksia useiden kotimaisten tai kansainvälisten toimijoiden kanssa.

— Huolellisessa vertailussa osuustoiminnallinen DLA nousi ykköseksi muun muassa siksi, että sen yhteydessä Hankkija-Maatalouden on mahdollista jatkaa omaleimaisena maayhtiönä. Myös suomalaisille tutut Agrimarket- ja Multasormi-ketjut jatkavat toimintaansa.

Myös DLA International Holdingin hallituksen puheenjohtaja Christian Junker on innostunut uudesta yhteistyöstä.

— Investointimme Hankkija-Maatalouteen vahvistaa asemaamme Suomessa merkittävästi ja täydentää kehitysstrategiaamme erinomaisesti. Pystymme jatkossa tarjoamaan palvelujamme entistä laajemmin suomalaisille maanviljelijöille. Lisäksi yhteistyö parantaa asemaamme ja tehostaa jakeluamme Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Baltian markkinoilla.

Junkerin mukaan yhteistyö avaa myös Hankkija-Maataloudelle laajenemismahdollisuuden.

— Hankkija-Maataloudella on vahva asema Suomen markkinoilla. Haluamme jatkossa auttaa sitä kehittämään toimintaansa entisestään niin, että se pystyy tarjoamaan vieläkin parempia palveluja maanviljelijöille Suomessa ja Pohjois-Euroopassa.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei osakkeiden kauppasummaa julkisteta. Kauppa vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja:

Antti Sippola, Hankkija-Maatalous Oy:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 010 76 82890

Christian Junker, DLA-konsernin hallituksen puheenjohtaja, puh. +45 2030 5101

 

Hankkija-Maatalous Oy

 

Hankkija-Maatalous Oy on Suomen suurin maatalouskauppayritys, jonka markkinaosuus on 50 prosenttia ja liikevaihto miljardi euroa. Yrityksen palveluksessa on 900 työntekijää ja sillä on 81 myymälää sekä 8 konekeskusta eri puolilla Suomea. Hankkija-Maatalous Oy toimii kolmella liiketoiminta-alueella: maatalous-, kone- ja myymäläkauppa. Yrityksen toimialaan kuuluvat vilja ja maatalouden tarvikkeet sekä maatalouden työkoneet, traktorit ja puimurit. Myymälöiden valikoimiin kuuluvat maataloustuotteiden lisäksi puutarha-, rauta- ja harraste-eläintuotteet.

Yritys on Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Yritys omistaa latvialaisen Baltic Feed Sian ja suomalaisen Hiven Oy:n, jotka valmistavat esiseoksia, vitamiineja ja erikoistuotteita. Hankkija-Maatalous Oy omistaa myös 67 prosenttia Movere Oy -logistiikkayhtiön osakkeista. Movere toimii pääosin Suomessa, mutta myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Manner-Euroopassa.

DLA-konserni

DLA Group perustettiin 1975 koordinoimaan tanskalaisten ja ruotsalaisten maatalousalan yritysten hankintoja. Ajan myötä yhteistoiminta on laajentunut sisältämään sijoituksia useisiin koti- ja ulkomaisiin liikeyrityksiin ryhmän ydinliiketoiminnan ja markkina-aseman vahvistamiseksi. Viime vuosina maatalousalan yrityksistä Danish Agrosta ja Vestjyllands Andelista on tullut DLA Groupin avainkumppaneita ja omistajia. DLA Groupiin kuuluu lukuisia pohjoismaisia jälleenmyyntiyrityksiä. DLA-konsernin liikevaihto on 3,3 miljardia euroa.

DLA-konserni on jo mukana Suomen markkinoilla Yrittäjien Maatalous Oy:n kautta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs