Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » SOK mukaan Pietarin ja Baltian Prismoihin sijoittavaan kiinteistörahastoon

SOK

SOK mukaan Pietarin ja Baltian Prismoihin sijoittavaan kiinteistörahastoon

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 15:00
Julkaisija: SOK

SOK osallistuu Pietarin ja Baltian kiinteistöihin sijoittavaan kiinteistörahastoon. Rahaston omistamien kiinteistöjen ensisijaisina vuokralaisina ovat Prisma-ketjun myymälät. Lisäksi vuokralaisina voivat olla Prismojen yhteydessä toimivat erikoisliikkeet ja palveluntarjoajat.

Kiinteistörahaston on määrä hankkia omistukseensa 5-10 Prisma-kiinteistöä. SOK:n oma rahoitustarve on 16 miljoonaa euroa, ja lisäksi rahastoon on tulossa mukaan institutionaalisia sijoittajia.

SOK:lla taloudesta ja rahoituksesta vastaavan johtajan Jari Annalan mukaan rahasto vähentää selvästi SOK:n omia investointitarpeita, mutta tarjoaa myös muita etuja.

– SOK:lle kiinteistörahasto antaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa Prisma-kiinteistöjen suunnitteluun ja kehittämiseen. Lisäksi se vähentää riippuvuuttamme paikallisista vuokranantajista, Annala kertoo.

SOK:n tavoitteena on luoda lähialueille yhteensä noin 50 Prisman verkosto. Tällä hetkellä toiminnassa on noin 30 myymälää, joista puolet Pietarissa ja puolet Baltiassa.

Laajentuva liiketoiminta lisää S-ryhmän yhteisiä hankintamääriä ja auttaa näin pitämään myyntihinnat kilpailukykyisinä. SOK arvioi, että alkuinvestointien jälkeen, jo muutaman vuoden kuluttua, lähialueiden liiketoiminnat ovat selvästi voitollisia.

Lisätiedot:
SOK, CFO, johtaja Jari Annala, puh. 010 76 82040
SOK, kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen, puh. 010 76 82142

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs