Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » SIWAT JA VALINTATALOT LANSEERAAVAT OMAN MERKIN

Suomen Lähikauppa Oy

SIWAT JA VALINTATALOT LANSEERAAVAT OMAN MERKIN

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2015 klo 14:06
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Suomen Lähikauppa tuo markkinoille oman merkin. Ensimmäiset Siwa-merkillä varustetut juustot saapuvat kauppoihin elokuun lopussa. Myöhemmin tänä vuonna Siwa-tuotteita tuodaan kauppoihin noin 40 kappaletta ja ensi vuonna tahtia on tarkoitus kiristää.  Omalla oman merkin –sarjalla Suomen Lähikauppa vastaa suomalaisten muuttuneisiin kulutustottumuksiin, jossa hyvällä hinta-laatusuhteella on entistä suurempi merkitys.

Suomen Lähikauppa tuo Siwa-tuotteet Siwojen ja Valintatalojen hyllyille elokuun lopussa. Aluksi kauppoihin saadaan juustot, myöhemmin syksyllä vuoronsa saavat kuumat juomat, keksit ja pakasteet.

Oman tuotemerkin lanseerauksen takana on suomalaisten muuttuneet kulutustottumukset ja Suomen Lähikaupan halu vastata niihin.  

“Luottamus omiin merkkeihin kasvaa koko ajan. Aiemmin omia merkkejä ostettiin vain, jos ei ollut varaa brändituotteisiin, nyt haetaan ennen kaikkea hyvää hinta–laatusuhdetta. Omien merkkien ostamista pidetään fiksuna tekona,” kertoo oman merkin kehitystyöstä Suomen Lähikaupassa vastaava kehityspäällikkö Jutta Santala.

Tutkimusyhtiö Nielsenin marraskuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan kaupan omien merkkien vetovoima ei perustu pelkkään hintaan. 67 prosenttia kuluttajista ajattelee, että omat merkit tarjoavat erittäin hyvin rahoille vastinetta. 62 prosenttia kuluttajista kokee, että omien merkkien ostaminen on viisas ostopäätös.

“Meille oma merkki –valikoiman tärkein kriteeri on laatu. Sen suhteen emme tee kompromisseja. Vaikka tuotteet ovat edullisempia kuin brändituotteet, ne ovat aina vähintään yhtä laadukkaita. Oman merkin tuotteissa on mukana myös uutuuksia, joita ei ole Suomesta ennen saanut, esimerkkinä italialainen Gran Moravia -viipalejuusto”, Santala kertoo.

Suomen Lähikauppa haluaa omalla merkillään lisätä tarjontaa asiakkaiden tunnistettuihin tarpeisiin. Oman merkin tuotteet jaetaan erilaisiin konsepteihin. Esimerkiksi Standard-konseptissa ovat perustuotteet, Natural Feeling -konseptissa luonnonmukaiset tuotteet ja Maailmalta-konseptin alta löytyy parhaita makuja maailmalta, kuten esimerkiksi juustoja Hollannista, Kreikasta ja Italiasta.

Suomen Lähikaupan oman merkin tuotevalikoima palvelee erityisen hyvin pieniä talouksia. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 75 prosenttia kotitalouksista oli yhden tai kahden hengen talouksia. Määrä kasvaa koko ajan.

“Yleensä omat merkit on suunniteltu hypermarketeille. Me olemme suunnitelleet pakkauskokoja myöten kaiken alusta alkaen pienille lähikaupoillemme ja ennen kaikkea pienille kotitalouksille sopiviksi”, Santala sanoo.

Oman merkin kehitystyössä Suomen Lähikaupan kumppanina toimii kaupan omien merkkien kehittämiseen, hankintaan ja markkinointiin keskittyvä yritys Daymon Worldwide, jolla on toimintaa 50 maassa. Yhteistyötä on tehty alusta asti tiivisti myös suomalaisen hankinta- ja logistiikkayhtiö Tukon kanssa.

 

Oma merkki osa laajempaa kehitystyötä

Suomen Lähikauppa on investoinutviime vuosina voimakkaasti lähikauppojen kehittämiseen. Uusia Siwoja avattiin viime vuonna 19 ja lisäksi remontoitiin 100 myymälää. Tänä vuonna Suomen Lähikauppa avaa noin 15 uutta  Siwaa. Tavoitteena on seuraavien vuosien aikana uudistaa kaikki Siwatja Valintatalotpalvelemaan yhä paremmin ja monipuolisemmin lähialueen asukkaita. 

Uudessa Siwa-lähikauppakonseptissa painotetaan tuoreutta ja lähikaupassa tarjolla olevien monipuolisten lähipalveluiden saatavuutta. Oma private label -sarja monipuolisine tuotekonsepteineen tuo osaltaan uutta Siwojen ja Valintatalojen valikoimiin.

Kehitämme aktiivisesti sekä kauppaverkostoamme että lähikauppakonseptiamme, sillä palvelun parantaminen on yksi strategiamme kulmakivistä. Oman merkin lanseeraus onkin yksi tärkeä osa käynnissä olevaa Lähikaupan kehittämistyötä”, toimitusjohtaja Ralf Holmlund sanoo.

 

Suomalaiset arvostavat lähikauppaa ja odottavat monipuolista valikoimaa

Ruokakaupan läheisyys on suomalaisille erittäin tärkeää. Tämä käy ilmi Suomen Lähikaupan TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta, jonka mukaan 91 prosenttia suomalaisista kokee tärkeäksi sen, että kodin lähellä on ruokakauppa.

Suomalaiset myös asioivat mieluummin lähikaupassa kuin hypermarketissa. Tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia vastaajista käy mieluiten lähikaupassa, kun taas hypermarketissa asioi mieluummin 66 prosenttia vastaajista.

Erityisen tärkeä lähikauppa on pääkaupunkiseudulla asuville, vanhuksille ja pienille talouksille. Ikäihmiset ja yhden hengen taloudet asioivat lähikaupassa kaikkein useimmin.

Suomalaiset odottavat lähikaupalta pitkiä aukioloaikoja, monipuolista valikoimaa ja hyvää palvelua. 70 prosenttia vastanneista haluaa, että kauppa on auki myöhään illalla. Yli puolet vastaajista haluaa, että kauppaan voi mennä ilman autoa ja että omassa lähikaupassa voi hoitaa myös postiin ja matkahuoltoon liittyviä asioita.

"Kaupungistuminen, väestön ikääntyminen, ekologiset arvot ja pienten kotitalouksien määrän kasvu lisäävät lähipalveluiden tarvetta tulevaisuudessa entisestään. Siksi on tärkeää kehittää lähikaupan palveluita vastaamaan entistä paremmin kuluttajien toiveita", Holmlund sanoo.

TNS Gallupin tutkimus tehtiin 30.4.-6.5.2015 välisenä aikana. Siihen vastasi 1002 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ralf Holmlund: 020 700 3200

Kehityspäällikkö Jutta Santala: 050 364 5880

 

Liitetiedostot

Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on lähes 700, henkilöstöä noin 4 300 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2014 noin miljardi euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs