Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Sieppijärven ainoa kauppa on Siwa: Kyläkauppapäivässä mukana yli 30 Siwaa aina Uudeltamaalta Kolariin

Suomen Lähikauppa Oy

Sieppijärven ainoa kauppa on Siwa: Kyläkauppapäivässä mukana yli 30 Siwaa aina Uudeltamaalta Kolariin

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 11:01
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Lauantaina 27.6. vietetään valtakunnallista Kyläkauppapäivää. Päivä muistuttaa oman kyläkaupan merkityksestä maaseudun ja haja-asutusalueiden asuttavuudelle ja elinvoimaisuudelle. Kyläkauppa tuo palvelut asukasta lähelle ja mahdollistaa ikääntyneelle väestölle kotona asumisen sekä helpottaa lapsiperheiden arkea. Kyläkauppapäivässä on mukana 31 Siwaa, ja kaikissa Suomen Siwoissa ja Valintataloissa järjestetään tänä kesänä myös yhteisöllisyydestä muistuttavia kesäkauppapäiviä.

Yksi Kyläkauppapäivässä mukana olevista kaupoista on Länsi-Lapissa Kolarin pienessä Sieppijärven taajamassa sijaitseva Siwa Sieppijärvi. Noin 100-neliöisen pikku-Siwan katon alla kylän 470 asukkaalle tarjotaan ruokakaupan palveluiden lisäksi monia arkea helpottavia lähipalveluja. Seuraavaksi lähimmälle kaupalle on matkaa 25 kilometriä.

– Sieppijärvellä on jäljellä enää kauppa ja koulu, joten on selvää, että omaa kyläkauppaa pidetään erittäin tärkeänä. Kesälomien aikaan täällä käy muitakin asiakkaita, mutta yleensä kaikki asiakkaat ovat tuttuja. Täällä ollaan melkein kuin yhtä suurta perhettä, Siwa Sieppijärven myymäläpäällikkö Isabella Pietilä kertoo.

"Suomen Lähikaupan toimintatapa auttaa toimimaan tehokkaasti myös haja-asutusalueilla"

Suomen Lähikaupasta mukana on tänä vuonna 31 kyläkauppa-Siwaa eri puolilla maata aina Uudenmaan Pukkilasta Kolarin Sieppijärvelle. Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) ja sen jäsenyritysten järjestämä Kyläkauppapäivä on oiva tilaisuus tulla tutustumaan kyläkauppojen toimintaan. Kyläkauppa on haja-asutusalueella tai pienessä taajamassa sijaitseva päivittäistavaramyymälä, jonka pinta-ala on alle 400 neliömetriä ja vuosimyynti alle 2 miljoonaa euroa.

Siwat turvaavat osaltaan haja-asutusalueiden elinvoimaisuutta tuomalla päivittäistavaroiden lisäksi myös monet lähipalvelut ihmistä lähelle. Kaikista Siwoista löytyy esimerkiksi Matkahuollon pakettipalvelu, josta voi noutaa verkkokaupoista tai Yliopiston apteekista tilattuja tuotteita tai lähettää paketteja. Osassa kyläkaupoista on myös Postin palvelupiste, Veikkauksen ja RAY:n pelipalvelut tai tuoretta leipää tarjoava paistopiste.

– Kyläkauppa on parhaimmillaan oman kyläyhteisönsä tärkeä tapaamispaikka ja palvelukeskus, joka tuo päivittäistavaroiden lisäksi monet muut tarpeelliset palvelut asukasta lähelle. Kyläkaupat vähenevät tällä hetkellä noin 30 myymälän vuosivauhtia, joten niissä asioiminen on tärkeää pienten taajamien elinvoimaisuuden kannalta, Suomen Lähikaupan aluemyyntijohtaja Jarmo Laiho kertoo.

– Tavallisesti pienikin lähikauppa edellyttää kannattavasti toimiakseen ympärilleen riittävän suurta väestöpohjaa. Suomen Lähikaupan toimintatapa auttaa toimimaan tehokkaasti myös alueilla, joilla väestöpohja on pieni, Laiho lisää.

Siwoissa ja Valintataloissa myös kesäkauppapäiviä

Kyläkauppapäivänä 27.6. kesäinen hulina ja monipuolinen toiminta valtaavat kaikki päivässä mukana olevat 31 Siwaa. Liitteessä on lueteltu kaikki Kyläkauppapäivässä mukana olevat Siwat. Jokainen osallistuva myymälä ideoi ja järjestää itse oman päivänsä ohjelman.

Kaikissa Siwoissa ja Valintataloissa järjestetään tänä kesänä myös kesäkauppapäiviä. Niin kyläkauppapäivien kuin kesäkauppapäivienkin ohjelmassa on kesäisiä kilpailuja, yllätyslahjoja, yhteisöllisiä hyväntekeväisyystempauksia, rentoa naapurustotunnelmaa ja kauppojen itse järjestämää ohjelmaa.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tutustumaan kyläkauppojen toimintaan!

 

Lisätiedot:
Suomen Lähikauppa Oy:n aluemyyntijohtaja Jarmo Laiho, p. 020 700 3145.
Suomen Lähikaupan viestintä, p. 020 700 3115.
Lisätietoa Kyläkauppapäivästä PTY:n sivuilla: www.pty.fi.
Kesäkauppapäivät Siwoissa ja Valintataloissa: http://www.siwa.fi/fi/menossa-nyt/kesakauppapaiva/

 

Liitetiedostot

Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Kauppoja on lähes 700, henkilöstöä noin 4 300 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2014 noin miljardi euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs